stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
toekenningen

toekenningen

Bekijk hier de projecten die het Stimuleringsfonds ondersteunde op gebied van architectuur, vormgeving, digitale cultuur en alle mogelijke cross-overs.
binkoh.png

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Fictional Advertising

Bin Koh, Willem Schenk, Jules van den Langenberg, 2020

€1.500
Project space Dim-Sun uit Lausanne heeft een collectief bestaande uit strategist Willem Schenk, curator Jules van den Langenberg en grafisch ontwerper Bin Koh uitgenodigd om te onderzoeken hoe lokaal ontwerptalent van de ECAL gekoppeld kan worden aan de lokale markt. De presentatie onderzoekt op welke verschillende wijzen talent zich manifesteert en welke vraag er kan zijn naar dit talent.
Hiervoor organiseert het collectief een evenement en produceert het een fictionele advertentie strategie. De presentatie vind plaats op 3 november in Lausanne, Zwitserland en in december 2019 wordt er een website gelanceerd.
talkingsilently.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Talking Silently @ ZKM Karlsruhe, Germany

Andrius Arutiunian, 2019

€1.040
Talking Silently is een interactieve installatie van componist en geluidskunstenaar Andrius Arutiunian. Talking Silently De kunstenaar is uitgenodigd om deze installatie te tonen tijdens het Emotional Artificial Intelligence Symposium dat op 28 maart 2020 begint in het Zentrum für Kunst und Medien in Karlsruhe, Duitsland. Arutianian werkt samen met software developer Yiannis Tsirikoglou en leugendetector-onderzoeker Dr.Vera Wilde. Talking Silently is een installatie die het algoritme iBorderCtrl kritisch bevraagt. Dit algoritme wordt met een subsidie van de Europese Unie ontwikkeld en is bedoeld om reizigers van buiten de Europese Unie te screenen alvorens deze de unie betreden. De makers beogen met het project ethische vragen te stellen over het inzetten van AI en big data voor grenscontroles.
supersudaca.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Supersudaca @ Bienalba 2019

Supersudaca, 2019

€1.120
Felix Madrazo van Supersudaca is uitgenodigd om een lezing te geven tijdens de Bienal Internacional de Arquitectura de Buenos Aires in Argentinië. Deze gerenommeerde architectuurbiennale is een van de oudste in Zuid-Amerika en trekt een internationaal en regionaal publiek. Supersudaca presenteert haar onderzoek naar toerisme in het Caribisch gebied en de invloed van China in Midden- en Zuid-Amerika. De biennale opent op 15 oktober 2019.
philip.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland

Slue @ Rio de Janeiro, Brazil

Philip Vermeulen, 2019

€1.500
Philip Vermeulen is uitgenodigd door het Braziliaanse festival Novas Frequencies om de installatie Slue te presenteren. Slue is een doorontwikkeling van het werk '10 meters of sound' dat in 2018 in première ging op Into The Great Wide Open. Vermeulen ontwikkelde '10 meters of sound' samen met Mischa Daams. Daams en Vermeulen omschrijven Slue als "een studie naar chaotische patronen, die ontstaan tussen het zweepachtig bewegende elastiek, de lichtfrequenties en het effect daarvan op de perceptie van de kijker in combinatie met de architectonische / landschapsomgeving". Novas Frequencies vindt plaats van 1 tot en met 8 december in het Parque Lage, nabij het beroemde in Rio de Janeiro.
schermafbeelding20200113om142716.png

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Shaded Seas @ Science Gallery Dublin - Ierland

Thijs Biersteker, 2019

€1.500
Thijs Biersteker is uitgenodigd in de Science Gallery Dublin de installatie Shaded Seas te tonen van 25 oktober 2019 tot en met 9 februari 2020. Shaded Seas is een interactieve kinetische installatie die de toeschouwer laat reflecteren op het groeiende plasticprobleem in onze oceanen. Met behulp van sensoren en snelle beeldvolging volgt het plastic in de installatie elke beweging van de handen van de toeschouwer. Aanvankelijk hebben de drijvende stukjes plastic afkomstig van de grote vuilnisbelt voor Hawaii een hypnotiserend en elegant gevoel, maar langzaam realiseert de bezoeker zich dat deze kunststoffen de mens generaties lang zullen volgen.
jodi.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

My%Desktop by JODI @ MOMA New York

JODI, 2019

€1.500
Het werk My%Desktop van internetkunstenaarsduo JODI wordt enige jaren na aankoop door het MOMA opgenomen in de nieuwe permanente tentoonstelling van deze instelling. JODI is uitgenodigd om tijdens de opening van deze nieuwe permanente tentoonstelling aanwezig te zijn in New York. De opening vindt plaats op 18 oktober 2019. Verder presenteert JODI bij het Center for Curatorial Studies van het Bard College.
praha.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

The Party - Kranen/Gille @ Art House - Designblok, Praag

Kranen/Gille, 2019

€1.500
Kranen/Gille is uitgenodigd om hun werk te presenteren tijdens Designblok Praha, het grootste designfestival in Centraal- en Oost-Europa. Designblok vindt plaats van 17 tot een met 21 oktober 2019 in Praag, Tsjechië. Kranen/Gille presenteert een serie keramieken lampen onder de naam The Party.
hurtl.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Drowning in Æther @ Radical Networks, New York

Matthias Hurtl, 2019

€1.265
Matthias Hurtl is uitgenodigd om zijn project Drowning in Æther te presenteren tijdens de Radical Networks conferentie. Deze wordt gehouden van 18 tot en met 20 oktober 2019 in New York. Drowning in Æther is onderzoek naar de (geluid)signalen die afgegeven worden door in onbruik geraakte satellieten en verouderde, door radiopiraten gehackte, militaire kunstmanen. Hurtl heeft een toolkit ontwikkeld waarmee deze signalen opgespoord en bewerkt kunnen worden. In een performance laat de maker zien hoe de radiogolven als input gebruikt kunnen worden voor multichannel geluids- en visuele projecties. Hurtl beoogt op deze wijze een uniek perspectief te bieden op de ongebruikte apparatuur in banen om de aarde en ze te waarderen als alternatieve communicatie infrastructuur.
stipo.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

The City at Eye Level for Kids at the Placemaking Week Conference

STIPO, 2019

€770
STIPO is uitgenodigd door het Amerikaanse Project for Public Spaces om hun ontwerpend onderzoek “The City at Eye Level for Kids” te presenteren tijdens de Placemaking week. Dit evenement vindt plaats van 1 tot en met 4 oktober 2019 in Chattanooga, Tennesse. In het onderzoek “The City at Eye Level for Kids” benadert STIPO de stad vanuit het perspectief van kinderen en hun verzorgers. STIPO heeft zowel in Nederland als internationaal ervaring met het ontwerpen van de stedelijke omgeving voor kinderen. In het boek dat naar aanleiding van het onderzoek is gepubliceerd biedt STIPO een toolkit aan kinderen, ouders, stadmakers en stedenbouwkundigen om de stad te analyseren vanuit het oogpunt (en letterlijk ooghoogte) van het kind. Project for Public Spaces organiseert jaarlijks een Placemaking Week in de Verenigde Staten op een wisselende locatie. Naast lezingen bestaat de conferentie uit hands-on sessies, off-site workshops, rondleidingen en netwerk momenten.
trulytruly.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Studio Truly Truly @ Aram Gallery, London UK

Studio Truly Truly, 2019

€1.500
Studio Truly Truly presenteert haar werk bij Aram Gallery in Londen van 14 tot en met 22 september 2019 tijdens het London Design Festival. De studio is uitgenodigd door de galerie om recent werk te tonen. Fotograaf Pim Top maakt foto's die reageren op de producten en deze beelden worden samen met de producten geëxposeerd.
loader

het fonds

subsidies

actueel

sn2020website.gif
Ben je een maker of ontwerper met een opkomende praktijk op het gebied van vormgeving, architectuur en/of digitale cultuur en zou je graag een talentontwikkelingsbeurs aanvragen, maar heb je geen regu... meer >
ooanderswerken.jpg
Met het oog op de komst van de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) en de nieuwe Omgevingswet nodigt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ontwerpers uit om samen met gemeenten nieuwe werkwijzen te ont... meer >
oouitzonderlijkepresentaties2.jpg
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie roept presentatie-instellingen, tentoonstellingsplekken, musea of nieuwe initiatieven op met een voorstel te komen voor het ontwikkelen van een onderscheidend... meer >
loader
loader
loader