stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
toekenningen

toekenningen

Bekijk hier de projecten die het Stimuleringsfonds ondersteunde op gebied van architectuur, vormgeving, digitale cultuur en alle mogelijke cross-overs.
jensjorritsma.jpeg

Tijdelijke Procedure Internationaal Samenwerken

Hidden Waters

Jens Jorritsma, 2021
'Hidden Waters' is een Nederlands-Iraanse samenwerking waarbinnen onderzoek wordt gedaan naar historische waterinfrastructuren. Wat kunnen we leren uit bestaande ervaringen en kennis en hoe kunnen we deze herinterpreteren in relatie tot de uitdagingen van vandaag? Een digitaal platform toont bij wijze van onlinemuseum de onderzoeksresultaten en verzamelde kennis over 'verborgen wateren'.
liveablecitiesintheuae.jpeg

Tijdelijke Procedure Internationaal Samenwerken

Liveable Cities in the UAE

Site Practice, 2021
Op basis van een eerder project zet Site Practice met 'Liveable Cities in the Gulf' het onderzoek voort naar water, duurzaamheid, ecologie en heropleving van inheemse irrigatiesystemen in het Midden-Oosten. Het doel hiervan is het potentieel voor duurzame ontwerpen voor de toekomst van wonen in de Midden-Oosten in kaart te brengen dat tegelijkertijd als voorbeeld zal dienen voor andere regio's beïnvloed door klimaatverandering.
thirstycities.jpeg

Tijdelijke Procedure Internationaal Samenwerken

Thirsty Cities

LILA Living Landscapes, 2021
Door waterschaarste is Curaçao uiterst kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering. In samenwerking met Curaçaose experts op het gebied van historische watersystemen en tradities voert LILA Living Landscapes een ontwerpend onderzoek uit dat kennis uit de ruimtelijke ordening, erfgoed, zoetwaterbeheer en ecologie betrekt om veiligheid en (zoet)waterbestendigheid te realiseren.
marijnbril.jpeg

Tijdelijke Procedure Internationaal Samenwerken

When I Look Through my Browser Window I Can Feel the Fresh Air

Marijn Bril, 2021
'When I Look Through My Browser Window I Can Feel the Fresh Air' is een programma gecureerd door Marijn Bril. Het programma wordt online gepresenteerd in de eerste editie van het Weense CIVA Festival. Door korte films, een presentatie, workshop, audiotour en een paneldiscussie, biedt het programma reflectie op en nieuwe inzichten over natuur op het digitale beeldscherm.
sonicaggregator.jpeg

Tijdelijke Procedure Internationaal Samenwerken

Sonic Aggregator

Stichting Soundtrackcities, 2021
Op uitnodiging van het Duitse Tuned City en Initiative Haus der Statistik presenteert Soundtrackcity het eerder ontwikkelde interactieve kunstwerk 'Sonic West' in Berlijn. Samen onderzoeken de partijen hoe het luisterobject kan worden ingezet als ontwerptool voor de toekomstige klank van de stedelijke ruimte in het co-operatieve stadsontwikkelingsproces van het modelproject 'Haus der Statistik'.
woolmountainpakistan.jpeg

Tijdelijke Procedure Internationaal Samenwerken

Wool Mountain Pakistan

Hathaway Designs, 2021
Samen met Hasnain Lilani van Recycle Wool gaat Cynthia Hathaway een multidisciplinair en innovatief onderzoekslaboratorium opzetten in Karachi, Pakistan. Binnen Wool Mountain Pakistan ligt de focus op de herwaardering van 'post consumer' wolafval. De eerste fase van het project is gericht op het maken van een communicatiepresentatie 'Getting to know the Mountain'.
futureislandinvenice.jpeg

Tijdelijke Procedure Internationaal Samenwerken

Future Island in Venice

Ooze architects, 2021
In samenwerking met Marjetica Potrč maakte Ooze architects in opdracht van Public Art Agency Sweden in 2017 'Future Island', over de evolutie van het landschap onder invloed van klimaatverandering, de capaciteit van de aarde en het aanpassingspotentieel. Het doorlopende project verhuist van Zweden naar Italië en is te zien tijdens de Architectuur Biënnale Venetië.
aimurmurings.jpeg

Tijdelijke Procedure Internationaal Samenwerken

AI Murmurings, Season 02

Slow Matter NL, 2021
Slow Research Lab en het Australian Institute for Machine Learning zullen gezamenlijk meewerken aan het tweede seizoen van 'AI Murmurings', een podcast over de creatieve praktijk en kunstmatige intelligentie. Seizoen 02 van de podcast zal focussen op denkers en
placeholder.gif

Tijdelijke Procedure Internationaal Samenwerken

What Do I Hear?

Aholl, 2021
Op uitnodiging van het Canadese VibraFusionLabCollective gaat OtherAbilities met een multidisciplinair internationaal team onderzoek doen naar toegankelijkheid en inclusiviteit in de presentatie van kunst. OtherAbilities zal concepten onderzoeken en prototypes ontwikkelen gericht op toekomstige presentatievormen die zowel inclusief zijn voor publiek met sensorische beperkingen, als bijdragen aan perspectiefverschuivingen van alle doelgroepen.
changinglocaldemocracyandnewcitymakingpr.jpeg

Tijdelijke Procedure Internationaal Samenwerken

Changing local democracy and new city making practices

Play the City, 2021
In een vergelijkend onderzoek wil Play the City constructieve bijdragen leveren aan lopende debatten over participatieprocessen die in Amsterdam en Istanbul worden ingezet bij het ontwikkelen van de openbare ruimte in het kader van de Amsterdamse Omgevingsvisie 2050 en Istanbul Vizyon 2050. De analyses en nieuwe kennis zullen worden gedeeld in workshops en publiek worden gemaakt via
loader

het fonds

subsidies

actueel

vacaturestafmedewerker.jpg
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is hét rijkscultuurfonds voor vormgeving, architectuur en digitale cultuur. Jaarlijks ondersteunen we meer dan 750 bijzondere en vernieuwende projecten van o... meer >
sciaankondigingwebsite.gif
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie publiceert vandaag het digitale publieksjaarverslag 2020. Het jaar 2020 was nog maar net begonnen of de covid-19-crisis brak uit met onzekerheden voor velen i... meer >
secretariaatvanuithuisweb.jpg
Onder de huidige omstandigheden probeert het Stimuleringsfonds een stabiele factor te zijn voor het veld, de basisregelingen zo goed als mogelijk door te laten lopen en bereikbaar te zijn. Myrthe Kram... meer >
loader
loader
loader