stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
toekenningen

toekenningen

Bekijk hier de projecten die het Stimuleringsfonds ondersteunde op gebied van architectuur, vormgeving, digitale cultuur en alle mogelijke cross-overs.
placeholder.gif

Deelregeling ImmerseInteract Startsubsidie

De Erfenis/Inheritance

Maartje Wegdam en Stichting Copper Views, 2020

€7.500
Stap in de schoenen van de jonge vrouw Sonja, die de enige overgebleven spullen van haar ouders moet terugkopen die omkwamen in Auschwitz. Stap via deze voorwerpen het verleden in, op zoek naar wie haar ouders waren en ontdek wat er precies is gebeurd.
leezapritychenko.jpg

Deelregeling ImmerseInteract Productontwikkeling

The Sleep of Reason Produces Monsters

Leeza Pritychenko, 2020

€20.000
Een serie digitale werken over nachtmerries en hun rol in ons dagelijkse leven. Het project bestaat uit twee gelijkwaardige onderdelen: een immersieve Virtual Reality-ervaring en een 'dromendagboek' – een collectie van statische en bewegende Computer Generated Imagery beelden die veel voorkomende nachtmerries verbeelden.
arkweb.jpg

Deelregeling ImmerseInteract Documentaire

Ark

Institute of Time, 2020

€25.000
Een Virtual Reality documentaire-essay over onze pogingen tot het scheppen van een virtueel evenbeeld van de realiteit tijdens hedendaagse ecologische instorting. Door de parallelle trajecten van de instorting van het milieu en de geschiedenis van VR te traceren, verkent ARK onze waarneming van een 3D archief van de realiteit in opkomst, en de manieren waarop VR technologie een surrogaat en afleiding wordt van verlies in de fysieke wereld.
breakingyourskin769x480.jpg

Deelregeling ImmerseInteract

Breaking Your Skin

Marco Della Coletta en We Make VR B.V., 2020

€17.500
In een immersief zelftransformerend ritueel biedt een sjamaan de kans je grootste innerlijke beklemming te overwinnen.
synkimmerseinteractpublicityimage2.png

Deelregeling ImmerseInteract Game

synk

Frederick Rodrigues en Briohny Doyle, 2020

€7.500
Twee deelnemers ontsnappen aan een gevaarlijk aards bestaan door een virtuele wereld van data binnen te treden en worden de hoofdrolspelers in een interactief verhaal over verlies, verbinding en wat het betekent om mens te zijn in een tijd van moderne crisis. Dit project biedt een realtime ervaring in VR met volumetrische video die de waarneming verstoort.
theevacuatedvanfemkeherregravenweb.png

Deelregeling ImmerseInteract Game

The Evacuated

Femke Herregraven en Stichting Sonic Arts, 2020

€105.000
The Evacuated is een interactieve immersief project dat onderzoekt hoe we omgaan met catastrofes, financiële risico's en onzekerheid. Het maakt gebruik van een experimentele game-omgeving om interactieve verhalen en een 'expanded' spelervaring te genereren.
anouschkaprojectimage.png

Deelregeling ImmerseInteract

Anouschka

Tamara Shogaolu, Sandy Bosmans, Elinor T. Vanderburg, Stichting Ado Ato Interactive, 2020

€105.000
Anouschka is een geanimeerd interactief, fictief verhaal, waarin we vier generaties van vrouwen van kleur volgen. Van het titelkarakter die opgroeit en leeft in de Bijlmermeer, tot aan alle ervaringen van haar vrouwelijke (groot)ouders die opgegroeid zijn
flvrstilltoekenningimmerse.jpg

Deelregeling ImmerseInteract Productontwikkeling

Flow VR

Adriaan Lokman en Valk Productions, 2020

€105.000
De ons omringende onzichtbare wind en kleinere luchtverplaatsingen tonen en beïnvloeden een ogenschijnlijk alledaagse dag met dramatische gevolgen. Dit wordt in de vorm van een interactieve installatie letterlijk voelbaar. De kijker wordt ondergedompeld in deze virtuele wereld waarin het onzichtbare zichtbaar wordt.
kafkamethamorphosisweb.png

Deelregeling ImmerseInteract Game

Kafka's Metamorphosis De VR Experience

Martin Venema, Camiel Schouwenaar en Happy Ship, 2020

€5.000
Ervaar wat een gedaanteverwisseling met je doet en stap in de rol van stoffenverkoper Gregor. Als je op onverklaarbare wijze veranderd in een zwarte kever raak je vervreemdt van alles en iedereen.
index.jpeg

Tijdelijke Procedure Internationaal Samenwerken Tentoonstelling

The Circle' expositie - MAKK Keulen

Dutch Invertuals, 2020

€13.580
Dutch Invertuals en Museum für Angewandte Kunst Köln (MAKK) ontwikkelen samen een digitaal academietraject voor drie tot vijf geselecteerde talentvolle ontwerpers in Duitsland. In dit programma van zes weken, creëren de ontwerpers nieuwe werken, die worden toegevoegd aan de al bestaande expositie 'The Circle' van Dutch Invertuals. Een expositie die later in 2021 in MAKK Keulen te zien zal zijn. De ontwerpers presenteren in het werk hun eigen interpretatie op de cirkel, een elementaire vorm die staat voor actuele thema's als saamhorigheid, verbondenheid, balans en perfectie. Het traject bestaat uit (technische) begeleiding, mentorschap van Mieke Meijer en workshops over werkmethodes (Jólan van der Wiel), esthetiek (Raw Color), designtechnieken (Dienke Dekker), denkprocessen (Remco van de Craats en Xandra van Eijk), materialen (Jeroen Wand) en het presenteren van designstukken (Petra Hesse, MAKK).
loader

het fonds

subsidies

actueel