stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
toekenningen

toekenningen

Bekijk hier de projecten die het Stimuleringsfonds ondersteunde op gebied van architectuur, vormgeving, digitale cultuur en alle mogelijke cross-overs.
sridewiwerktitel.jpg

Regeling Experiment Onderzoek

Sri Dewi (werktitel)

Gwenst, 2021

€9.500
Het experiment Sri Dewi (werktitel) behelst een onderzoek naar de wisselwerking van tekst en illustratie op basis van een kort verhaal over een tempel op Java van Christian Jongeneel.
representativeimagefloralprosthetics.jpg

Regeling Experiment Onderzoek

Floral Prosthetics: a science fictional approach to growing flowers on the human body

Clemens Stumpf, 2021

€10.000
Het experiment Floral Prosthetics: a science fictional approach to growing flowers on the human body behelst een onderzoek naar het kweken van bloemen op het menselijk lichaam door een combinatie van prosthetic make-up design met urban farming technologieën.
martheprins.jpg

Regeling Experiment Onderzoek

Deep-Shaping Gossip

Marthe Prins, 2021

€9.748
Het experiment Deep-Shaping Gossip behelst een digitaal vertelexperiment dat de materiële vorm van roddels onderzoekt door middel van deepfake-technologie.
imaginationofthings.jpg

Regeling Experiment Onderzoek

Augmented words, spoken realities

Imagination of Things, 2021

€8.564
Het experiment Augmented words, spoken realities behelst een onderzoek naar het gebruik van augmented reality als creatief medium binnen gesproken woordkunst door het combineren van orale tradities met virtuele en interactieve functies.
rudiboiten.jpg

Regeling Experiment Onderzoek

MECHANISCH COMPONEREN

Rudi Boiten, 2021

€10.000
Het experiment MECHANISCH COMPONEREN behelst een onderzoek naar de mogelijkheden van een sokkenbreimachine uit het jaar 1945 voor de lokale productie van kleding als alternatief tot de hedendaagse kledingindustrie.
3dprintingcom.jpg

Regeling Experiment Onderzoek

Sweep Island - prototype S001

3dprinting.com, 2021

€10.000
Het experiment Sweep Island - prototype S001 behelst een onderzoek naar een kunstmatig eiland dat microplastics in de zee kan verzamelen en het leven in zee in stand kan houden.
eva.png

Regeling Experiment Onderzoek

Oneindig filigrein / Infinity Filigree

Eva van Kempen, 2021

€7.500
Het experiment Oneindig filigrein / Infinity Filigree behelst een onderzoek naar de integratie van moderne technologie in de eeuwenoude en uitstervende techniek van filigrein.
martine.png

Regeling Experiment Onderzoek

De borduurmachine als brug tussen traditie en toekomst

Martine van 't Hul, 2021

€7.500
Het experiment De borduurmachine als brug tussen traditie en toekomst behelst een onderzoek naar digitale- en machinale uitingen op de borduurmachine door een combinatie van een creatieve code met de boorduurmachine.
studioszuyiwang.jpg

Regeling Experiment Onderzoek

Zì Zhú 字 築—Hanzi Building Practice

Studio Szuyi Wang, 2021

€9.999
Het experiment Zì Zhú 字 築—Hanzi Building Practice behelst een onderzoek naar ruimtelijke sculpturen die Hanzi waardes omzetten in een 'architectuur als communicatiesysteem' dat mens en natuur verbindt.
postponeduntilfurthernotice.png

Regeling Experiment Onderzoek

Postponed Until Further Notice

Marijn Bril, 2021

€8.451
Het experiment Postponed Until Further Notice behelst een onderzoek naar strategieën en perspectieven op het terugkerende fenomeen van uitgestelde culturele activiteiten.
loader

het fonds

subsidies

actueel

sciresearchactreflect2021720website.gif
Deze open oproep is gericht op grassroots-platforms, collectieven en organisaties die met hun activiteiten bijdragen aan een meer diverse en inclusieve creatieve industrie. Zet jij je in voor dekoloni... meer >
voucherregelingruimtelijkontwerp2021.jpg
Met de tijdelijke Voucherregeling Ruimtelijk Ontwerp stelt het Stimuleringsfonds in 2021 € 4 miljoen subsidiebudget beschikbaar om nieuwe vormen van opdrachtgeverschap voor de ontwerpsector te stimu... meer >
animatievacature2021website03.gif
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zoekt nieuwe adviseurs voor verschillende adviescommissies. Wil jij meepraten over de verdeling van subsidies aan makers en instellingen op het gebied van vor... meer >
secretariaatvanuithuisweb.jpg
Onder de huidige omstandigheden probeert het Stimuleringsfonds een stabiele factor te zijn voor het veld, de basisregelingen zo goed als mogelijk door te laten lopen en bereikbaar te zijn. Myrthe Kram... meer >
loader
loader
loader