stimuleringsfonds creatieve industrie

context

Het Stimuleringsfonds schreef in 2015 een Open Oproep voor ontwerpers uit om nieuwe concepten te ontwikkelen voor tijdelijke huisvesting van mensen met een lichte zorgvraag. Vijf projectteams werden geselecteerd.

OpenOproepHetNieuweGasthuis61024x553.jpg

Zorgen voor herstellende buur met Carebnb

11 mei 2016
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ziet veel in het nieuwe mantelzorgconcept Carebnb: na een ziekenhuisopname tijdelijk verblijven bij een buurtgenoot die lichte zorg en ondersteuning biedt. In drie wijken in Rotterdam en Lansingerland start binnenkort een onderzoek om vraag en aanbod bij elkaar te krijgen.
Herstellen van een ziekenhuisopname kan in de nabije toekomst in Rotterdam mogelijk niet alleen in een verzorgingshuis, een verpleeghuis of een revalidatiecentrum, maar ook bij een buurtgenoot thuis. Carebnb heet het nieuwe concept voor mantelzorg, ontwikkeld door architect Femke Feenstra van het Rotterdamse architectenbureau de Jong Gortemaker Algra, in samenwerking met Twynstra Gudde en Zorggroep Laurens. Met steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie kan het team onderzoek doen naar de – financiële – haalbaarheid.

Dit artikel werd gepubliceerd op 8 oktober 2015 in Zorgvisie.
Lees hier het volledige artikel.