stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
Vacature adviseur Activiteitenprogramma's

Vacature adviseur Activiteitenprogramma's

digitale cultuur

Heb jij passie voor de creatieve sector en kun je interdisciplinair advies uitbrengen? Wil jij hier een bijdrage aan leveren binnen de commissie Activiteitenprogramma's? Lees dan snel verder en reageer uiterlijk 13 december 2021!


wie zijn wij?
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is hét cultuurfonds voor vormgeving, architectuur en digitale cultuur en voert hiervoor verschillende subsidieregelingen uit. Het fonds werkt met onafhankelijke adviescommissies die in vergaderingen alle binnenkomende subsidieaanvragen beoordelen en daarover advies uitbrengen aan het bestuur.

Het Stimuleringsfonds stimuleert een divers palet van projecten, makers en instellingen en hecht daarom veel belang aan verschillende perspectieven. We vinden het vanzelfsprekend belangrijk dat dit wordt weerspiegeld binnen de adviescommissies. Daarom nodigen we iedereen die aansluit bij dit profiel van harte uit om te reageren. Ongeacht je gender, culturele achtergrond, seksuele identiteit, opleidingsniveau, woonplaats en leeftijd.

wat ga je doen?
Bij de commissie voor de beoordeling van activiteitenprogramma's wordt gewerkt met een groep van ongeveer 7 adviseurs. Elke commissie bestaat uit adviseurs met verschillende posities, zoals maker, architect, ontwerper, onderzoeker, beschouwer of een andere functie binnen de creatieve industrie. In de Regeling 1- en 2-jarig Activiteitenprogramma's kunnen instellingen uit de disciplines architectuur, vormgeving en digitale cultuur een aanvraag indienen voor een programma van één of twee jaar. De commissie is interdisciplinair.

Samen met de andere adviseurs beoordeel je de subsidieaanvragen. Dit advies baseer je op basis van vooraf gestelde criteria. Ongeveer 3 weken voor de vergadering ontvang je de aanvragen en bijbehorende scorebladen. Tijdens de vergadering werk je samen met de andere adviseurs en een onafhankelijke voorzitter. Hierdoor heeft iedereen een gelijke stem en wordt ieders mening tijdens een vergadering gehoord. Samen met de andere adviseurs breng je een advies uit. Hierbij is er ruimte voor verschillende stemmen en je krijgt de ruimte om jouw mening te beargumenteren. We zijn benieuwd naar jouw inbreng!

Hoeveel tijd ben je hiermee bezig? Er is een grote ronde per jaar in de herfst. Hier worden ongeveer 50 aanvragen beoordeeld. Met de voorbereiding ben je ongeveer 60 uur bezig. De vergadering vindt plaats op 2 of 3 dagen. De vergaderdata ontvang je aan het begin van het jaar en kun je op die manier vrijhouden. De vergaderingen vinden plaats op ons kantoor in Rotterdam. Je wordt voor minimaal 1 jaar en maximaal 4 jaar aangesteld.

wie ben jij?
Denk jij een bijdrage te kunnen leveren aan de beoordeling van subsidieaanvragen voor activiteitenprogramma's? En herken je jezelf in één van de onderstaande eisen? Dan zijn we op zoek naar jou!

• Je beschikt in de eerste plaats over kennis op het gebied van digitale cultuur;
• De aanvragen die je beoordeelt komen vanuit verschillende disciplines; digitale cultuur, architectuur en vormgeving. Daarom is het belangrijk dat je brede kennis en interesse hebt, ook buiten jouw eigen expertise. Ook de thema's en het publiek waarop de aanvragen gericht zijn, zijn divers. Door jouw open blik en brede kennis kun je een bijdrage leveren aan het beoordelen van aanvragen met verschillende perspectieven;
• Door jouw brede kennis van culturele infrastructuur van de creatieve industrie weet je waar organisaties en instellingen in Nederland mee bezig zijn en kun je beoordelen hoe onderscheidend de programma's zijn. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe spelers binnen deze sector;
• De aanvragen worden ook beoordeeld op hun publieksstrategie. Het is daarom belangrijk dat je weet hoe je een activiteit kunt vertalen, zodat het voor een divers publiek interessant is;
• Tijdens je rol doe je ook uitspraken over de financiële kant van een aanvraag. Het is daarom van belang dat je financieel inzicht hebt en een begroting kunt lezen. Hierdoor wordt er verantwoord financieel advies gegeven.

Zie je in deze commissie geen match? We zijn ook op zoek naar adviseurs voor andere commissies. Deze vacatures kun je vinden via stimuleringsfonds.nl.

wat bieden wij?
• Door jouw rol binnen de commissie ben je op de hoogte van interessante projecten die spelen in het veld;
• De mogelijkheid om te adviseren over de besteding van cultuursubsidies;
• Jouw inzet wordt erg gewaardeerd en je ontvangt dan ook een vergoeding van € 55 per uur voor vergaderingen en een vergoeding van € 40 leesgeld per dossier;
• Je ontvangt een reiskostenvergoeding op basis van NS-tarief 2e klas (buiten Rotterdam en inclusief Intercity Direct-toeslag);
• Het Stimuleringsfonds organiseert verschillende bijeenkomsten die je kunt bijwonen om bijvoorbeeld te netwerken met interessante mensen in de sector.

ben je geïnteresseerd?
Voor meer informatie over de functie kun je bellen of mailen met Joris van Ballegooijen via J.vanBallegooijen@stimuleringsfonds.nl of bel +31(0)10 436 16 00.
Stuur de antwoorden op de onderstaande vragen, samen met je cv en je portfolio, uiterlijk 13 december 2021 naar vacatures@stimuleringsfonds.nl. Vermeld in het onderwerp van de e-mail voor welke commissie en voor welke functie je solliciteert.

wil je reageren?
Om kwalitatieve input te geven tijdens het beoordelen is het belangrijk dat je beschikt over kennis van één (of meerdere) van de bovenstaande profielen. Voeg een portfolio en/of cv toe waaruit blijkt dat jij hierover beschikt (bijvoorbeeld een beknopt overzicht van recente projecten, in woord en beeld, maximaal 5 A4).

Beantwoord in een motivatiebrief de volgende vragen:
1. Wat motiveert jou om op deze rol bij het Stimuleringsfonds te reageren? (In maximaal 200 woorden)
2. Je leest en beoordeelt subsidieaanvragen voor uiteenlopende activiteitenprogramma's uit verschillende delen van het land. Om dit goed te kunnen doen is het belangrijk dat je hierin een open houding aanneemt. Waaruit blijkt dat jij een open en objectieve houding kunt aannemen en oog hebt voor inclusie bij het beoordelen van verschillende projecten? (In maximaal 200 woorden)
3. Tijdens je rol doe je ook uitspraken over de financiële kant van een aanvraag. Waaruit blijkt dat jij een begroting kan lezen?
4. Omdat het hier om een nevenfunctie gaat, naast jouw andere activiteiten/werkzaamheden, is het belangrijk om je flexibel op te stellen. Kan je ons meenemen in een situatie waarbij jij moest schakelen tussen diverse activiteiten en werkzaamheden met duidelijke deadlines? Hoe heb jij hierin gehandeld?

het fonds

subsidies

actueel

sciresearchactreflect2021720website.gif
Deze open oproep is gericht op grassroots-platforms, collectieven en organisaties die met hun activiteiten bijdragen aan een meer diverse en inclusieve creatieve industrie. Zet jij je in voor dekoloni... meer >
voucherregelingruimtelijkontwerp2021.jpg
Met de tijdelijke Voucherregeling Ruimtelijk Ontwerp stelt het Stimuleringsfonds in 2021 € 4 miljoen subsidiebudget beschikbaar om nieuwe vormen van opdrachtgeverschap voor de ontwerpsector te stimu... meer >
animatievacature2021website03.gif
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zoekt nieuwe adviseurs voor verschillende adviescommissies. Wil jij meepraten over de verdeling van subsidies aan makers en instellingen op het gebied van vor... meer >
secretariaatvanuithuisweb.jpg
Onder de huidige omstandigheden probeert het Stimuleringsfonds een stabiele factor te zijn voor het veld, de basisregelingen zo goed als mogelijk door te laten lopen en bereikbaar te zijn. Myrthe Kram... meer >
loader
loader
loader