stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
The Overkill festival 2019
overkill.jpg

Deelregeling Festivals Festival

The Overkill festival 2019

Stichting Guido, 2019

€22.000
The Overkill Festival presenteert kunst, film, muziek en games in relatie tot de onder invloed van digitale cultuur veranderende samenleving. Met het thema 'Modding realities' bevraagt het festival in 2019 de betekenis van realiteit in een digitale maatschappij en technologische evolutie. Het onderzoekt hoe digitale cultuur en games van invloed zijn op hoe we de werkelijkheid ervaren, nu de grenzen tussen het virtuele en het echte vervagen. Het festivalprogramma bestaat onder andere uit een expositie van digitale en interactieve kunstwerken, indiegames, een filmprogramma, performances, workshops en een interdisciplinair symposium. Er is werk te zien van onder meer Numen for use, Teyosh, Ali Esmali, Arvid & Marie, Robin Noorda en Isabelle Arvers. Het festival vindt doorlopend plaats van 22 tot en met 24 november 2019 in de Museum Fabriek in Enschede. Er wordt samengewerkt met partijen als Gamelab Oost, Planetart, Tetem en Concordia.

meer toekenningen

clashxxl.jpg

Deelregeling Festivals Festival

CLASH XXL Festival 2020

Stichting Art of Clash, 2019

€25.000
CLASH XXL Festival is een genre-overstijgend festival in Groningen met elektronische muziek, hedendaagse - en mediakunst, installatie- en performance art. Het festival wil de grenzen tussen festivals, musea en exposities vervagen met een programma waarin het thema 'identiteit' centraal staat. Met het programmaonderdeel Clash Context biedt het festival door middel van workshops, lezingen en gesprekken verdieping bij dit thema en andere onderwerpen op het gebied van technologie en kunst. Hierbij wordt samengewerkt met partners uit de onderwijs- en wetenschapswereld. Naast een presentatieplek voor regionale en nationale kunstenaars biedt Clash ontwikkelingstrajecten voor onderzoek en experiment door talentvolle makers. Het festivalprogramma komt tot stand in samenwerking met onder andere SIGN, Het Resort, Noorderlicht, Centrum Beeldende Kunst Groningen, NP3/Re:Search Galery, Jonge Harten Theaterfestival, Simplon, SPOT Groningen, Noorderzon, Frank Mohr Instituut, Soundsofmusic, _V2 en TodaysArt. Het festival vindt plaats op 11 en 12 april 2020 in VERA, OOST, Grand Theatre en Forum Groningen.
rewire.jpg

Deelregeling Festivals Festival

Rewire 2020

Stichting Unfold, 2019

€45.000
Rewire is een jaarlijks internationaal festival gericht op innovatieve muziek en geluidskunst. Het festival presenteert een breed programma met een focus op de artistieke voorhoede in de actuele elektronische muziek, new jazz, experimentele pop, geluidskunst en modern gecomponeerde muziek. Daarbij stimuleert het festival crossovers met andere kunstdisciplines. Het festivalprogramma bestaat onder meer uit concerten/interdisciplinaire voorstellingen, (educatie)workshops, geluidswandelingen, filmvertoningen, (klank)installaties, site specific composities door de stad en een music hackspace. Het discours-programma bestaat uit onder meer een essaybundel met verdiepende teksten van internationaal toonaangevende critici; aansluitende paneldiscussies met de desbetreffende makers en de artist talks. De organisatie werkt samen met diverse (inter)nationale culturele-, media en onderwijspartners, zoals Koninklijk Conservatorium, Studio Loos, iii, West, Gaudeamus, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, The Grey Space In The Middle, Korzo, Manchester International Festival (UK) en The Wire (UK). De tiende editie vindt plaats op 3, 4 en 5 april 2020 op vijftien locaties in Den Haag.
fashiondesignfestivalarnhem20.jpg

Deelregeling Festivals Festival

Fashion + Design Festival Arnhem 2020: Zingeving

stichting fashion festival Arnhem, 2019

€40.000
De komende editie stelt het Fashion + Design Festival Arnhem het thema zingeving centraal. Inspelend op de kentering van consumentisme en materieel gewin naar een verlangen naar bewust leven, spiritualiteit en (immaterieel) geluk, stelt de organisatie de vraag welke rol mode en design kunnen vervullen in ons leven. FDFA organiseert een hoofdtentoonstelling met jonge en gevestigde Arnhemse ontwerpers die aan het centrale thema uiting geven; een tentoonstelling modefotografie in de openbare ruimte, die deels in winkels te zien is en zo de binnenstad en een meer algemeen publiek aan het festival verbindt; een publieksprogramma met lezingen en workshops in samenwerking met o.a. OPA, RijnIJssel en Crafts Council; en pop-up shops. De organisatie verwacht 75.000 bezoekers voor de tentoonstelling en publieksactiviteiten.
cinedans.jpg

Deelregeling Festivals Festival

Cinedans FEST 2020

Cinedans, 2019

€25.000
Cinedans presenteert, ondersteunt en stimuleert de ontwikkeling van dans in relatie tot film en nieuwe media. Het festival faciliteert de uitwisseling van kennis van interdisciplinair werken en biedt een podium aan vormgevers, beeldend kunstenaars, interaction designers en geluidskunstenaars die samen met dansmakers interdisciplinair en crossmediaal werk creëren. Naast de vertoning van dansfilms bestaat het programma van Cinedans FEST '20 onder andere uit het installatieprogramma 'Moving Media', waarin de grenzen van presentatievormen van dansfilms worden verkend, en het VR Lab, waarbij onderzoek naar VR en dans wordt gestimuleerd. Onder de makers waarvan op het festival werk te zien is zijn Michel Reilhac, Sabine Molenaar, Gertjan Biasino, en studenten van de Filmacademie en de HKU. Het festival vindt plaats van 23 tot en met 29 maart 2020 in Eye, de Playground van het A-Lab en de Shelltoren in Amsterdam.
tiaffweb.jpg

Deelregeling Festivals Festival

TIAFF - Tilburg Architectuur Film Festival 2020

TIAFF, 2019

€7.500
Het Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF) laat de wereld van architectuur, stedenbouw en (ruimtelijk) ontwerp zien, en nodigt haar bezoekers uit hierop te reflecteren en in gesprek te gaan. Met het medium film wil het festival de invloed van de aard en vorm van architectuur, stedenbouw en gebouwde omgeving op het menselijk welzijn tonen, invoelbaar maken en bevragen. Het thema van de editie in 2020 is 'Models and Ruins', waarmee TIAFF de relevantie van en wisselwerking tussen modellen en ruïnes in de architectuur en stedenbouw onderzoekt. Het thema wordt uitgewerkt in drie inhoudelijke lijnen die de archetypische stappen in de cyclus van een bouwwerk weerspiegelen: de gedachte, het object en de ruïne. Naast het filmprogramma met fictie en non-fictie films biedt het festival een verdiepend randprogramma met partners als CAST, De Kennismakerij/LocHal en Fontys AAS. De vierde editie van het TIAFF vindt plaats op 17 en 18 april 2020 in filmtheater Cinecitta. In september vindt een TIAFF Light plaats waarin één film en spreker centraal staan.
loader

het fonds

subsidies

actueel