stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
Stadslab Hoogkwartier
005representatieveafbeelding.jpg

Stadslab Hoogkwartier

Marco Stout/ MVRDV, 2018, 2018

€25.000
Het Hoogkwartier is onderdeel van de oostelijke binnenstad van Rotterdam en door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in 2013 uitgeroepen tot wederopbouwgebied van nationaal belang. Zeven jaar geleden kenmerkte het gebied zich door leegstand, gesloten plinten en een schrale openbare ruimte. In 2010 nam Marco Stout het initiatief om de buurt te activeren door bestaande en nieuwe netwerken te verbinden vanuit de intrinsieke kwaliteiten van de buurt. Na 7 jaar experimenteren en tijdelijke/lichte ingrepen is de buurt op een keerpunt gekomen in haar ontwikkeling. Stadslab Hoogkwartier stelt zichzelf ten doel de volgende fase van de ontwikkeling van de buurt vorm te geven; van de tijdelijke grepen naar een permanente waarde. Stadslab Hoogkwartier doet dit door het in kaart brengen van alle initiatieven, kansen en uitdagingen in het Hoogkwartier en door het opleveren van een in co-creatie met betrokken spelers uit het gebied een breed gedragen ontwikkelvisie voor de korte en lange termijn, waarin de ruimtelijke-, sociaal-economisch-, programmatische-, duurzaamheids- en ontwikkelvisie verenigd zijn. Het project zal bestaan uit een overkoepelende visie opgedeeld in verschillende deelprojecten die met behulp van Fakton worden uitgewerkt tot werkelijke (financiële) businesscases. Op deze manier wil Stadslab Hoogkwartier de strategie voor co-creatief stadmaken verder ontwikkelen, en – anders dan experimenten en het reageren op de concrete lokale vraagstukken – juist een permanente waarde-ontwikkeling realiseren en beantwoorden aan breed gevoelde urgenties.

meer toekenningen

placeholder.gif

Deelregeling ImmerseInteract Startsubsidie

De Erfenis/Inheritance

Maartje Wegdam en Stichting Copper Views, 2020

€7.500
Stap in de schoenen van de jonge vrouw Sonja, die de enige overgebleven spullen van haar ouders moet terugkopen die omkwamen in Auschwitz. Stap via deze voorwerpen het verleden in, op zoek naar wie haar ouders waren en ontdek wat er precies is gebeurd.
leezapritychenko.jpg

Deelregeling ImmerseInteract Productontwikkeling

The Sleep of Reason Produces Monsters

Leeza Pritychenko, 2020

€20.000
Een serie digitale werken over nachtmerries en hun rol in ons dagelijkse leven. Het project bestaat uit twee gelijkwaardige onderdelen: een immersieve Virtual Reality-ervaring en een 'dromendagboek' – een collectie van statische en bewegende Computer Generated Imagery beelden die veel voorkomende nachtmerries verbeelden.
arkweb.jpg

Deelregeling ImmerseInteract Documentaire

Ark

Institute of Time, 2020

€25.000
Een Virtual Reality documentaire-essay over onze pogingen tot het scheppen van een virtueel evenbeeld van de realiteit tijdens hedendaagse ecologische instorting. Door de parallelle trajecten van de instorting van het milieu en de geschiedenis van VR te traceren, verkent ARK onze waarneming van een 3D archief van de realiteit in opkomst, en de manieren waarop VR technologie een surrogaat en afleiding wordt van verlies in de fysieke wereld.
breakingyourskin769x480.jpg

Deelregeling ImmerseInteract

Breaking Your Skin

Marco Della Coletta en We Make VR B.V., 2020

€17.500
In een immersief zelftransformerend ritueel biedt een sjamaan de kans je grootste innerlijke beklemming te overwinnen.
synkimmerseinteractpublicityimage2.png

Deelregeling ImmerseInteract Game

synk

Frederick Rodrigues en Briohny Doyle, 2020

€7.500
Twee deelnemers ontsnappen aan een gevaarlijk aards bestaan door een virtuele wereld van data binnen te treden en worden de hoofdrolspelers in een interactief verhaal over verlies, verbinding en wat het betekent om mens te zijn in een tijd van moderne crisis. Dit project biedt een realtime ervaring in VR met volumetrische video die de waarneming verstoort.
loader

het fonds

subsidies

actueel