stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
Portraits of Places at Centre Pompidou/Bibliotheque Kandinsky, Paris
005representatieveafbeelding.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Portraits of Places at Centre Pompidou/Bibliotheque Kandinsky, Paris

Andrea di Serego Alighieri, 2018

€1.500
Andrea di Serego Alighieri en Robert Milne zijn uitgenodigd door het Centre Pompidou om hun project "Portraits of Places" over kunstenaar Stuart Sherman te presenteren. Dit werk gaat in op de potenties van het publiceren in fysieke vorm en het bespreken van hiërarchieën tussen 'identiteit', 'taal' en 'plaats'.

meer toekenningen

index.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Evenement

ORBIT @ TOKAS Hongo Art Gallery

Tess Martin, 2020

€1.500
afgerond: april '20

website
binkoh.png

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Fictional Advertising

Bin Koh, Willem Schenk, Jules van den Langenberg, 2020

€1.500
Project space Dim-Sun uit Lausanne heeft een collectief bestaande uit strategist Willem Schenk, curator Jules van den Langenberg en grafisch ontwerper Bin Koh uitgenodigd om te onderzoeken hoe lokaal ontwerptalent van de ECAL gekoppeld kan worden aan de lokale markt. De presentatie onderzoekt op welke verschillende wijzen talent zich manifesteert en welke vraag er kan zijn naar dit talent.
Hiervoor organiseert het collectief een evenement en produceert het een fictionele advertentie strategie. De presentatie vind plaats op 3 november in Lausanne, Zwitserland en in december 2019 wordt er een website gelanceerd.
talkingsilently.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Talking Silently @ ZKM Karlsruhe, Germany

Andrius Arutiunian, 2019

€1.040
Talking Silently is een interactieve installatie van componist en geluidskunstenaar Andrius Arutiunian. Talking Silently De kunstenaar is uitgenodigd om deze installatie te tonen tijdens het Emotional Artificial Intelligence Symposium dat op 28 maart 2020 begint in het Zentrum für Kunst und Medien in Karlsruhe, Duitsland. Arutianian werkt samen met software developer Yiannis Tsirikoglou en leugendetector-onderzoeker Dr.Vera Wilde. Talking Silently is een installatie die het algoritme iBorderCtrl kritisch bevraagt. Dit algoritme wordt met een subsidie van de Europese Unie ontwikkeld en is bedoeld om reizigers van buiten de Europese Unie te screenen alvorens deze de unie betreden. De makers beogen met het project ethische vragen te stellen over het inzetten van AI en big data voor grenscontroles.
index2.jpeg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Festival

Arvid&Marie @ Microwave Festival - Hong Kong

Arvid&Marie, 2019

€1.500
Arvid&Marie zijn uitgenodigd om aan meerdere onderdelen van het Microwave Festival in Hong Kong deel te nemen aan het. Het mediakunst festival start op 8 november 2019. Het duo, bestaande uit Marie Caye en Arvid Jense, neemt met SAM The Symbiotic Autonomous Machine deel aan de hoofdtentoonstelling. Tijdens de opening voert Arvid&Marie hun performance OMINAUT uit en tot slot neemt het duo deel aan het sprekersprogramma, Unconference.
afgerond: mei '20

website
placeholder.gif

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Luxury Of Choice

Sruli Recht, 2019

€1.497
loader

het fonds

subsidies

actueel