stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
HUTS SPOT
hutsspotweb.jpg

HUTS SPOT

Sanne Janssen Interieur Architectuur, 2020

€20.000
Een multidisciplinair ontwerpteam bestaand uit Sanne Janssen, Joep Coenen, Paul Treffers en Dick Rijken willen samen met jongeren HUTS SPOT ontwikkelen in de binnenstad van Geleen. Het ontwerpteam grijpt de kans om leegstaande winkelpanden te transformeren naar een plek voor jongeren om in aanraking te komen met kunst en design en het thema duurzaamheid. HUTS SPOT wordt een verzameling van activiteiten om jongeren te laten experimenteren, maken, samenwerken en leren. Voor de programmering van de activiteiten werkt het team samen met divers lokale partijen zoals culturele instellingen en scholen. Dit initiatief sluit aan bij Samen Duurzaam, een langer lopend project van de gemeente Sittard-Geleen, waar ontwerp wordt ingezet als instrument om op een nieuwe manier aan diverse maatschappelijke vraagstukken te werken.

meer toekenningen

placeholder.gif

Deelregeling ImmerseInteract Startsubsidie

De Erfenis/Inheritance

Maartje Wegdam en Stichting Copper Views, 2020

€7.500
Stap in de schoenen van de jonge vrouw Sonja, die de enige overgebleven spullen van haar ouders moet terugkopen die omkwamen in Auschwitz. Stap via deze voorwerpen het verleden in, op zoek naar wie haar ouders waren en ontdek wat er precies is gebeurd.
leezapritychenko.jpg

Deelregeling ImmerseInteract Productontwikkeling

The Sleep of Reason Produces Monsters

Leeza Pritychenko, 2020

€20.000
Een serie digitale werken over nachtmerries en hun rol in ons dagelijkse leven. Het project bestaat uit twee gelijkwaardige onderdelen: een immersieve Virtual Reality-ervaring en een 'dromendagboek' – een collectie van statische en bewegende Computer Generated Imagery beelden die veel voorkomende nachtmerries verbeelden.
arkweb.jpg

Deelregeling ImmerseInteract Documentaire

Ark

Institute of Time, 2020

€25.000
Een Virtual Reality documentaire-essay over onze pogingen tot het scheppen van een virtueel evenbeeld van de realiteit tijdens hedendaagse ecologische instorting. Door de parallelle trajecten van de instorting van het milieu en de geschiedenis van VR te traceren, verkent ARK onze waarneming van een 3D archief van de realiteit in opkomst, en de manieren waarop VR technologie een surrogaat en afleiding wordt van verlies in de fysieke wereld.
breakingyourskin769x480.jpg

Deelregeling ImmerseInteract

Breaking Your Skin

Marco Della Coletta en We Make VR B.V., 2020

€17.500
In een immersief zelftransformerend ritueel biedt een sjamaan de kans je grootste innerlijke beklemming te overwinnen.
synkimmerseinteractpublicityimage2.png

Deelregeling ImmerseInteract Game

synk

Frederick Rodrigues en Briohny Doyle, 2020

€7.500
Twee deelnemers ontsnappen aan een gevaarlijk aards bestaan door een virtuele wereld van data binnen te treden en worden de hoofdrolspelers in een interactief verhaal over verlies, verbinding en wat het betekent om mens te zijn in een tijd van moderne crisis. Dit project biedt een realtime ervaring in VR met volumetrische video die de waarneming verstoort.
loader

het fonds

subsidies

actueel