stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
Harmonic Dissonance
008representatieveafbeelding.jpg

Deelregeling Digitale cultuur Onderzoek

Harmonic Dissonance

Magdatt - Matthias Oostrik en Suzanne Dikker, 2018

€20.000
Harmonic Dissonance is een interactieve biofeedback installatie van Matthias Oostrik en Suzanne Dikker, waarin bezoekers worden uitgenodigd om menselijke verbondenheid te verkennen via hun lichaam, brein en algoritmes. In de installatie meten sensoren de breinactiviteit, hartslag en fysieke responses van vier deelnemers en op basis van deze biometrische data worden real time gepersonaliseerde soundscapes en visuele patronen gecreëerd. Het projectteam bestaat uit wetenschappers en kunstenaars. Betrokken partners voor dit project zijn onder meer Arnoud Traa, Beamlab, het Max Planck Instituut, New York University, Deutsches Filminstitut en the Grey Space in the Middle.

meer toekenningen

shadowgame.jpg

Deelregeling Digitale cultuur Game

Shadow Game

Stichting Traktor, 2019

€49.980
'Shadow Game' is een third person adventure game, gebaseerd op de huidige migratieproblematiek. Op de vlucht voor armoede en oorlog, noemen jonge migranten het oversteken van grenzen 'The Game', wellicht als een vorm van coping mechanisme, om te kunnen omgaan met de erbarmelijke omstandigheden waarin ze verkeren. Al hun hoop is gevestigd op Europa waarin veiligheid centraal staat en mensenrechten worden gerespecteerd. Eenmaal in Europa aangekomen, blijkt de realiteit echter niet zo idyllisch te zijn als gedacht. Ook in Europa zijn er muren en hekken opgetrokken waardoor het behalen van de eindbestemming voor migranten steeds moeilijker wordt . Sommige halen het, anderen niet. Met 'Shadow Game' wil Prospektor in samenwerking met Little Chicken het migratieverhaal op een vernieuwende en confronterende manier vertellen door middel van een game. Hiervoor zal er zoveel mogelijk worden samengewerkt met (voormalige) minderjarige migranten. De game staat op zichzelf, maar is onderdeel van een groot transmediaal project met onder meer een documentaire, web documentaire serie, impactcampagne en fototentoonstelling.
maritshalem.jpg

Deelregeling Digitale cultuur Startsubsidie

Alterations

Marit Shalem / SpOp, 2019

€7.162
Marit Shalem vraagt een startsubsidie aan voor het project 'Alterations'. Het project behelst de ontwikkeling van een video-installatie gebaseerd op een filmscenario, waarin de bezoeker wordt meegenomen door verschillende lagen van ruimte en tijd. 'Alterations' gaat over grenzen en percepties en over menselijke communicatie in een digitaal tijdperk. Met het werk wil Shalem onderzoeken hoe actuele en brandende onderwerpen als vervreemding, ontworteling en macht van commercie, kunnen worden benaderd en vertaald naar deze specifieke artistieke vorm van een digitale storytelling. De startfase wordt onder meer aangewend om de mogelijkheden voor financiering in kaart te brengen, technische specialisten te benaderen en proefopnames te maken. Daarnaast wordt een storyboard getekend, worden er schetsen gemaakt en wordt het draaiplan opgesteld. De aanvrager werkt samen met uitvoerend producente Sera Edgington. Er wordt overlegd en geëxperimenteerd met systeemontwikkelaar Nolan Smeets en muzikant Tony Kennedy.
multiversenarratives.jpg

Deelregeling Digitale cultuur Game

Eloquence

Multiverse Narratives, 2019

€23.000
'Eloquence' is een taalpuzzelspel waarin de gameplay geïnspireerd is op point and click adventure games. De speler krijgt de taak om een eiland te redden van een vulkaanuitbarsting. Op het eiland leven drie culturen, elk met hun eigen taal. Deze talen zijn gebaseerd op bestaande talen vanuit de hele wereld en worden weergegeven als symbolen. In de game moet de speler stelselmatig de talen leren om zo de mensen te redden van hun ondergang. Door aan de hand van puzzels de talen te ontleden krijgt de speler inzicht in hoe taal werkt en taalpatronen te herkennen. De game is geselecteerd voor de Experimental Gameplay Workshop van de Game Developers Conference 2019. 'Eloquence' is een concept van Gerben Grave en mede ontwikkeld door een team van leden van de Coöperatie Game Bakery. Daarnaast zijn er gesprekken met Duolingo en de Taalkundige afdeling van de Universiteit van Groningen.
nadiners.jpg

Deelregeling Digitale cultuur Startsubsidie

In Loving Memory – 2019 0.8ºC

nadiners, 2019

€7.500
Nadine Rotem-Stibbe vraagt een startsubsidie aan voor het project 'In Loving Memory – 2019 0.8ºC'. Het project behelst het ontwikkelen van een expositie in de openbare ruimte van hedendaagse afgedankt objecten en wegwerpproducten. De objecten worden gepresenteerd als archeologische vondsten alsof wordt teruggekeken op de huidige tijd. Zodoende ontvouwt zich een narratief over onze tijd, waarin de ernst van de klimaatproblematiek bekend werd, maar er geen oplossing werd gevonden. Het narratief wordt versterkt door het gebruik van onder meer AR-technieken en een ondersteunende website waarin een database van de objecten geraadpleegd kan worden. De startfase wordt tevens aangewend om de beoogde partners Stichting Sign (Groningen) en V2_ (Rotterdam) te benaderen en specialisten te consulteren.
tweetalstudios.jpg

Deelregeling Digitale cultuur Game

Crimson Resonance

Tweetal Studios, 2019

€24.000
'Crimson Resonance' is een game waarin de genres shoot 'm up en puzzle adventure samenkomen. De game vertelt het verhaal van een post-apocalyptische wereld waarin de speler een 'mining vehicle' bestuurt dat onderdeel is van een grote mijncorporatie. In deze wereld fungeren bepaalde groene kristallen als mogelijk laatste energiebron maar is echter de mijncorporatie vanwege een onbekende reden niet meer actief. In deze wereld is er een mysterieuze kracht 'The Resonance' die in staat is te resoneren met haar omgeving en kan ze op de omliggende omgeving gebaseerde wezens voortbrengen. De speler vliegt in het spel richting de bron van 'The Resonance', in een steeds meer misvormde wordende wereld. Middels deze aanvraag wil Tweetal Studios storytelling-aspecten middels gameplay op iteratieve manier onderzoeken en zo emoties centraler zetten in de gameplay. De iteraties zullen worden gedaan met een nationaal en internationaal publiek. Verder zal de opgedane kennis op het vlak van storytelling gedeeld worden in bijvoorbeeld seminars, vlogs en documentatie om derden te inspireren en de indie gamesector te stimuleren.
loader

het fonds

subsidies

actueel

allesis.jpg
In de tweede ronde van de subsidieregeling Upstream: Music x Design zijn projecten gehonoreerd van eenmansband Spinvis en technoproducer Albert van Abbe. De regeling richt zich op innovatieve toepassi... meer >
ooprofontwerppraktijkaug2019.png
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie geeft een impuls aan de praktijkverdieping en professionalisering van ontwerpers en ontwerpstudio's binnen het vakgebied vormgeving. Ontwerpers en studio's ku... meer >
loader
loader
loader