stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
Co-creatie van het Seeligkwartier – samenwerken aan een nieuw stuk Breda
cocreatievanhetseeligkwartier.jpeg

Co-creatie van het Seeligkwartier – samenwerken aan een nieuw stuk Breda

Open Kaart, 2020

€24.960
In 2023 komen in de binnenstad van Breda een kazerneterrein en naastgelegen voormalig belastingkantoor vrij. De gemeente Breda ziet het als een kans om er een aantrekkelijk stadspark en woningbouw te realiseren. Zij wil – in de geest van de omgevingswet – bij de ontwikkeling van het gebied gelijkwaardig samenwerken met haar bewoners en lokale organisaties. Ook wil de gemeente de mogelijkheid verkennen om bewoners en organisaties (mede)eigenaar te laten worden van het gebied. De uitdaging om samen met een brede groep van inwoners niet alleen tot een integrale visie te komen, maar ook de financiële kaders te ontwikkelen, is groot. De gemeente Breda roept hiervoor de expertise in van co-creatief ontwerpbureau Open Kaart, lokale videomakers ProducedbyMM en Bureau Middelkoop. Doel van de samenwerking is om in co-creatie met een grote groep van lokale bewoners en organisaties het (beoogd) karakter van het Seeligkwartier vast te stellen en een financieel afwegingskader te ontwikkelen. De gemeente beoogt met dit project deze aanpak tevens duurzaam te implementeren in de eigen organisatie en bedrijfsvoering. Open Kaart begeleidt het traject en werkt hierin samen met lokale videomakers ProducedbyMM om (tussen)resultaten met een breed publiek te kunnen delen. Daarnaast zet zij de expertise van Bureau Middelkoop in om tot een interactieve planeconomie te komen. Videoverslagen en een website met financieel dashboard maken het traject volgbaar voor inwoners van Breda. Ook biedt het een instrument om de aanpak en geleerde lessen met andere gemeentes te delen.

meer toekenningen

placeholder.gif

Deelregeling ImmerseInteract Startsubsidie

De Erfenis/Inheritance

Maartje Wegdam en Stichting Copper Views, 2020

€7.500
Stap in de schoenen van de jonge vrouw Sonja, die de enige overgebleven spullen van haar ouders moet terugkopen die omkwamen in Auschwitz. Stap via deze voorwerpen het verleden in, op zoek naar wie haar ouders waren en ontdek wat er precies is gebeurd.
leezapritychenko.jpg

Deelregeling ImmerseInteract Productontwikkeling

The Sleep of Reason Produces Monsters

Leeza Pritychenko, 2020

€20.000
Een serie digitale werken over nachtmerries en hun rol in ons dagelijkse leven. Het project bestaat uit twee gelijkwaardige onderdelen: een immersieve Virtual Reality-ervaring en een 'dromendagboek' – een collectie van statische en bewegende Computer Generated Imagery beelden die veel voorkomende nachtmerries verbeelden.
arkweb.jpg

Deelregeling ImmerseInteract Documentaire

Ark

Institute of Time, 2020

€25.000
Een Virtual Reality documentaire-essay over onze pogingen tot het scheppen van een virtueel evenbeeld van de realiteit tijdens hedendaagse ecologische instorting. Door de parallelle trajecten van de instorting van het milieu en de geschiedenis van VR te traceren, verkent ARK onze waarneming van een 3D archief van de realiteit in opkomst, en de manieren waarop VR technologie een surrogaat en afleiding wordt van verlies in de fysieke wereld.
breakingyourskin769x480.jpg

Deelregeling ImmerseInteract

Breaking Your Skin

Marco Della Coletta en We Make VR B.V., 2020

€17.500
In een immersief zelftransformerend ritueel biedt een sjamaan de kans je grootste innerlijke beklemming te overwinnen.
synkimmerseinteractpublicityimage2.png

Deelregeling ImmerseInteract Game

synk

Frederick Rodrigues en Briohny Doyle, 2020

€7.500
Twee deelnemers ontsnappen aan een gevaarlijk aards bestaan door een virtuele wereld van data binnen te treden en worden de hoofdrolspelers in een interactief verhaal over verlies, verbinding en wat het betekent om mens te zijn in een tijd van moderne crisis. Dit project biedt een realtime ervaring in VR met volumetrische video die de waarneming verstoort.
loader

het fonds

subsidies

actueel