stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
All the Worlds
alltheworldspublicityimage.png

Deelregeling ImmerseInteract Productontwikkeling

All the Worlds

Oliver Palmer, Ross Sutherland en Oliver Palmer, 2019

€14.999
Als een VR-headset wordt aangetrokken, wordt een publiek getransporteerd naar een parallelle filmische wereld, waar het vertrouwde stedelijke landschap, de mensen en oriëntatiepunten er nog steeds lijken te zijn, maar nu deel uitmaken van een meeslepende zwart-wit filmplot. De speler wordt een centrale figuur in een dramatisch verhaal - maar welke delen zijn echt, en wie trekt er aan de touwtjes?

meer toekenningen

tearsofjoy.png

Deelregeling ImmerseInteract Productontwikkeling

Tears of Joy and a Nervous Laughter

Emilio Moreno, 2019

€15.000
Wetenschappelijk emotieonderzoek hangt samen met de geschiedenis van de performance voor de camera. Zwart-witte fotografiemodellen, die in de afgelopen 50 jaar door wetenschappers zijn gebruikt voor emotieonderzoek, zullen de bewegende karakters van dit hyperdrama worden met behulp van deepfake, fotowakeup en model technieken.
anouschkaadoatopictures.jpg

Deelregeling ImmerseInteract Startsubsidie

Anouschka

Tamara Shogaolu and Ado Ato Interactive, 2019

€7.500
Anouschka is een geanimeerd, interactief fictief verhaal verteld over vier generaties van de familie De Groot. Beginnend met het titelpersonage in de Amsterdamse Bijlmermeer en terugblikkend op de ervaringen van haar familieleden in Suriname en Java, Indonesië. Door het publiek uit te nodigen om de geschiedenis van de Bijlmer actief te verkennen door middel van de verhalen van deze personages, zal het project de vertegenwoordiging en zichtbaarheid van zwarte Nederlandse gemeenschappen stimuleren terwijl het deze cultureel rijke, maar vaak verarmde buurt viert.
blurringboundaries.jpg

Deelregeling ImmerseInteract Startsubsidie

Blurring Boundaries

Quirine Racké, Helena Muskens, Zesbaans and Snow White Films, 2019

€7.500
Blurring Boundaries is een interactief virtual reality project over de vervagende en verschuivende grenzen van identiteit. De bezoeker kruipt in het hoofd van een ander en verkent via een caleidoscopisch spiegelpaleis een aantal uiteenlopende facetten van diens interne belevingswereld en identiteit.
placeholder.gif

Deelregeling ImmerseInteract Productontwikkeling

Ride around Planet Finance

Femke Herregraven, Marije Meerman en Siuli Ko, 2019

€15.000
Op dit moment kunnen we nog maar 3% van het geld dat over de wereld rondgaat in onze handen vasthouden. 97% bevindt zich in een veelal onzichtbaar en ongrijpbaar universum. Race door de mondiale flow of finance tijdens één handelsdag van Tokyo tot Chicago. Hoe heeft Planet Finance die flood of money verzameld en zouden jij en ik dat ook kunnen?
afbeelding1.jpg

Deelregeling ImmerseInteract Productontwikkeling

The Living Dead

Marleine van der Werf, Eva Weijers en Stichting Basalt Film, 2019

€25.000
Zijn we ons lichaam of bezitten we ze? The Living Dead is een lichaamloze ervaring in een multi-sensorische installatie, die mensen verleidt om na te denken over de betekenis van hun biologische lichaam voor hen. "Als ik mezelf niet los van mijn lichaam kan zien, in hoeverre ben ik dan zelf als ik een ander lichaam had?"
loader

het fonds

subsidies

actueel