stimuleringsfonds creatieve industrie
StimuleringsfondsopeningHannekeWetzer4we.jpg

Laatste weekend In No Particular Order @Dutch Design Week

23 oktober 2015
De Dutch Design Week 2015 is in volle gang. Nog tot en met aanstaande zondag is de tentoonstelling In No Particular Order van het Stimuleringsfonds te zien in het Veemgebouw op Strijp-S. 'Niet te missen is deze expositie van de 36 grootste talenten in mode, grafische vormgeving, architectuur, product- en webdesign', aldus Jeroen Junte in de Volkskrant.
Een groep bezoekers verzamelt zich rondom de installatie van Anton Lamberg. 'Looking Back at You' bestaat uit 3 schermen, met boven het middelste scherm een camera. De installatie scant het gezicht van de bezoeker. Vervolgens zoekt de computer het internet af naar data die aan deze persoon verbonden zijn. De twee buitenste schermen geven de bezoeker een persoonlijk set gegevens terug die beschikbaar zijn op het internet of sociale media, zoals nieuwsberichten, geplaatste reacties, tweets en foto's. Een ander werk in de tentoonstelling, The Growing Lab van Maurizio Montalti, adresseert het nijpende wereldwijde afvalprobleem. Te zien is Montalti's onderzoek naar de mogelijkheden van het 'kweken' van voorwerpen door middel van micro-organismen, zoals schimmels. Naast Lamberg en Montalti toont de expositie het meest recente werk van nóg 34 ontwerpers die een werkbeurs kregen voor een periode van één jaar. Deze subsidie stelde hen in staat onderzoek te doen, nieuw werk te ontwikkelen en dit te presenteren tijdens de Dutch Design Week Eindhoven.

Werkpraktijk van de nieuwste generatie
Curator Agata Jaworska toont bezoekers niet alleen het werk van de nieuwste generatie ontwerpers, ze laat ook het proces achter de totstandkoming ervan zien. In de tentoonstelling bieden een mediawall met beeldarchieven van de ontwerpers en een luisterstation waarop gesprekken te beluisteren zijn, inzicht in de praktijk van de makers. Zo zie je hoe de ontwerpers te werk gaan, in welke netwerken ze zich bewegen en wie hen inspireert.

Talentontwikkeling
Talentontwikkeling is een van de vijf doelstellingen van het Stimuleringsfonds. Naast een jaarlijkse werkbeurs biedt het fonds begeleiding en ondersteuning om de aansluiting van de ontwerpers op de beroepspraktijk te verbeteren.

Praktische informatie
In No Particular Order
t/m 25 oktober 2015
Veemgebouw, Torenallee 80, Strijp-S, Eindhoven.

Tickets
Download uw ticket voor de tentoonstelling op ddw.nl/stimuleringsfonds.
StimuleringsfondsopeningHannekeWetzer7we.jpg
Anton Lamberg vertelt bezoekers van In No Particular Order over zijn installatie Looking Back at You.
StimuleringsfondsopeningHannekeWetzer11w.jpg
Bezoeker van DDW bekijkt het werk van Maurizio Montalti
StimuleringsfondsopeningHannekeWetzer10w.jpg
Bezoekers van DDW bij het werk van Tuomas Markunpoika