stimuleringsfonds creatieve industrie

context

Het onderzoek Campus - Cité wordt als pilotproject ondersteund door het fonds als onderdeel van het traject
Leeromgeving van de toekomst.


Op de hoogte blijven? Meld u hier aan voor de speciale nieuwsbrief over onderwijs, die het fonds enkele keren per jaar verstuurd.

rhijnijssel.jpg

Campus - Cité

9 juni 2018
De Ruimdenkers zijn met een ontwerpend onderzoek gestart op de nieuwe locatie van Rijn IJssel: de Velpercampus. Het ontwerpend onderzoek richt zich op het ontwikkelen van een inspirerende leer/werkomgeving voor de twee grote onderwijsclusters: Creatieve Industrie en Techniek & ICT.
De Ruimdenkers onderzoeken hoe de meerwaarde van de nieuwe locatie en de mogelijkheden voor interdisciplinair beroepsonderwijs die het biedt, optimaal kunnen worden benut door de verschillende opleidingen van deze twee onderwijsclusters. De ambitie is vorm te geven aan 'het leven' (cité) op de campus, door veiligheid en herkenbaarheid te genereren binnen een steeds veranderende, dynamische en attractieve context. Dit doen De Ruimdenkers door een proces op te starten van interactieve samenwerking met betrokken stakeholders, waarmee ze gaandeweg interventies zullen ontwerpen die programmatisch, ruimtelijk, tijdelijk of permanent van aard kunnen zijn. De Ruimdenkers streven hierin naar de realisatie van een collectief bewustzijn; sociaal, programmatisch en fysiek. Dit collectief bewustzijn, is de basis of de verankering van een persoonlijke verbinding met de plek.
verslag

Lees hier de eindverantwoording van het onderzoek 'Campus - Cité':