stimuleringsfonds creatieve industrie

over

Van 5 t/m 9 augustus vond in Keulen de Gamescom plaats. Vanuit de Open Oproep Deelname Gamescom ondersteunde het Stimuleringsfonds 10 indiestudio's met een presentatie tijdens deze beurs in het Holland Paviljoen.

PitchtrainingDutchGameGardenSCI.jpg

Pitch training voor game ontwikkelaars

4 augustus 2015
Gamescom is de grootste en belangrijkste beurs op het gebied van gaming in Europa. Het event trekt ruim 400.000 bezoekers en deelnemers van over de hele wereld.
Gamescom is de grootste en belangrijkste beurs op het gebied van gaming in Europa. Het event trekt ruim 400.000 bezoekers en deelnemers van over de hele wereld. Met ondersteuning van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie in samenwerking met Dutch Games Association and Dutch Game Garden, werden tien Nederlandse ontwikkelaars geselecteerd om naar Keulen te reizen en hun games te presenteren in het Holland Paviljoen.

In voorbereiding op de Gamescom organiseerde het Stimuleringsfonds een pitch training voor de deelnemende game-developers in samenwerking met de Dutch Game Garden. Om een publisher te vinden of om media-aandacht te krijgen voor hun game, moeten developers in staat zijn hun game en bedrijf professioneel en doelmatig te presenteren. De training bestaat uit drie rondes: "The Roast", "The Boast" en "The Toast". Elke ronde heeft een andere sfeer en thema. Dit gebeurt aan de hand van oefeningen en rollenspelen, onder begeleiding van experts uit de Nederlandse game-industrie zoals Horst Streck (voorzitter Dutch Games Association), Joost van Dongen (ontwikkelaar bij Ronimo Games) en Steven Saunders (journalist o.a. voor Gamekings). Het laatste deel van de training, "The Toast", zal op 29 september worden gehouden tijdens de game showcase INDIGO in Utrecht. Daar kunnen de ontwikkelaars hun Gamescom ervaringen uitwisselen en successen vieren. Om meer te weten te komen over de do's en don'ts die tijdens deze training aan de orde komen, houd de nieuwsbrief van het fonds in de gaten. Meld je aan.
PitchtrainingGamescomSCI.jpg