stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
adviescommissies

adviescommissies

Per regeling wordt gewerkt met een pool van adviseurs die op oproepbasis deelnemen aan de vergaderingen. Op basis van de aanvragen wordt gekeken welke expertise nodig is. Commissies worden zodanig samengesteld dat leden t.o.v. elkaar onafhankelijk en kritisch kunnen opereren. Bij de samenstelling van de commissie wordt gekeken naar het voorkomen van mogelijke belangenverstrengeling.
De adviescommissie Architectuur adviseert over de aanvragen voor een projectsubsidie via de Deelregeling Architectuur. De adviescommissie bestaat uit:

Ruurd Gietema (voorzitter)
Boudewien van den Berg
Marieke Berkers
Riëtte Bosch
Karin Christof
Asli Çiçek
Marjolein van Eig
Albert Herder
Lada Hršak
Erno Langenberg
Ania Molenda
Bart Reuser
Johan Snel
Ekim Tan
De adviescommissie Vormgeving adviseert over de aanvragen voor een projectsubsidie via de Deelregeling Vormgeving. De adviescommissie bestaat uit:

Lucas Verweij (voorzitter)
Samira Benlaloua
Dinie Besems
Jan Boelen
Marijke Cobbenhagen
Brian Elstak
Ellen ter Gast
Tabo Goudswaard
Lyndsey Housden
Elisa van Joolen
Mara Joustra
Chris Kabel
Jeroen Kramer
Sarah Mesritz
Catelijne van Middelkoop
Rop van Mierlo
Branko Popovic
Susanne Rüsseler
Yassine Salihine
Louise Schouwenberg
Niels Schrader
Yvonne van Ulden
Natascha van der Velden
Mark van Vorstenbos
Job Wouters
Joanna van der Zanden
Sue-An van der Zijpp

Per ronde wordt uit deze poule een commissie samengesteld. Deze commissie wordt samengesteld op basis van de benodigde expertise per discipline en projectvorm.
De adviescommissie Digitale Cultuur adviseert over de aanvragen voor een projectsubsidie via Deelregeling Digitale cultuur. De adviescommissie bestaat uit:

Martijn de Waal (voorzitter)
Evelyn Austin
Ina Bode
Florian Cramer
Sjef van Gaalen
Roel van Herpt
Ward Janssen
Jop Japenga
Adriaan de Jongh
Nina Köll
Hanne Marckmann
Kianoosh Motallebi
Tomas Sala
Angelique Spaninks
Aanvragen voor een subsidie via de Deelregeling Talentontwikkeling worden beoordeeld door een multidisciplinaire adviescommissie. De adviescommissie bestaat uit:

Touria Meliani (voorzitter)
Floor van Ast
Joost Emmerik
Petra Heck
Toon Koehorst
Tanja Koning
Arna Mačkić
Hanka van der Voet
Gerben Willers
Aanvragen voor een subsidie via de Deelregeling Internationalisering worden beoordeeld door een multidisciplinaire adviescommissie. De adviescommissie bestaat uit:

Tom Dorresteijn (voorzitter)
Tarek Atrissi
Rebecca Bego
Petra Heck
Pepijn Verpaalen
Martine Vledder
De aanvragen voor een projectsubsidie via de Non-fictie Transmediaregeling worden beoordeeld door de adviescommissie Non-fictie Transmediaregeling. De adviescommissie bestaat uit:

Dorien van de Pas (voorzitter)
Dick Tuinder (Consulent Filmfonds)
Nienke Huitenga
Maartje Nevejan
Juha van 't Zelfde
De adviescommissie Festivals adviseert over de aanvragen voor een subsidie via de Deelregeling Festivals. De adviescommissie Festivals bestaat uit:

Annette Wolfsberger (voorzitter)
Rebecca Bego
Leonne Cuppen
Chris Julien
Nadine Roestenburg
Farida Sedoc
De adviescommissie Activiteitenprogramma’s adviseert over de aanvragen voor een subsidie via de Deelregeling Activiteitenprogramma’s. De adviescommissie bestaat uit:

Rutger Wolfson (voorzitter)
Amal Alhaag
Jacques Beljaars
Pieter van Boheemen
Eric Kluitenberg
Toon Koehorst
Tim Prins
Katrin Korfmann
Sue-an van der Zijpp
De adviescommissie Meerjarige programma’s adviseert over de aanvragen voor een subsidie via de Deelregeling Meerjarige programma’s. De adviescommissie bestaat uit:

Rutger Wolfson (voorzitter)
Tarek Atrissi
Geert-Jan Bogaerts
Olv Klijn
Eric Kluitenberg
Stephan Petermann
Louise Schouwenberg
Annette Wolfsberger
Een door het bestuur benoemde externe selectiecommissie bestaande uit maximaal drie externe leden, selecteert de kandidaat leden voor de verschillende adviescommissies van het Stimuleringsfonds. Kandidaat leden worden openbaar geworven en solliciteren op de functie van adviseur binnen een adviescommissie. Het voorkomen van belangenverstrengeling is een belangrijk criterium.

De onafhankelijke selectiecommissie voor de nieuwe adviseurs bestaat uit:

Arzu Ayikgezmez (voorzitter) - architectuur
Ben Schouten - digitale cultuur
Valentijn Byvanck - vormgeving
Aanvragers hebben de mogelijkheid om bezwaar in te dienen tegen een genomen besluit van de bestuurder. De bestuurder neemt een besluit op basis van het advies van commissieleden n.a.v. de commissievergaderingen. De werkwijze van bezwaarschriften is beschreven in de Handreiking bezwaarschriftprocedure Algemene Wet Bestuursrecht. Het Stimuleringsfonds werkt met een vaste onafhankelijke bezwaarcommissie, benoemd door de bestuurder. De commissie wordt extern geworven op basis van vooraf opgestelde profielen. Bij de samenstelling van de commissie wordt gekeken naar het voorkomen van mogelijke belangenverstrengeling.

De adviescommissie bestaat uit:

mr. I.C. van der Vlies (voorzitter)
mr. L. Begas
mr.drs. A.N.A. Buyserd
BDes A. Klawer
mr. J.J.R. Lautenbach

downloads

het fonds

subsidies

actueel

vernieuwdeonlineaanvragaomgeving.png
Het Stimuleringsfonds werkt aan een vernieuwing van de online aanvraagomgeving. Vanaf maandag 7 januari 2019 gaat het nieuwe ‘online aanvragen’ live en staat de omgeving open voor nieuwe aanvragen... meer >
deadlines2019.png
De sluitingsdata van de deelregelingen van het Stimuleringsfonds in 2019 zijn vastgesteld. De Deelregelingen Architectuur en Digitale cultuur hebben in 2019 ieder vier rondes. De Deelregeling Internat... meer >
openoproepturkijeruslandegyptemarokko4.png
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie roept ontwerpers, makers, curatoren en culturele organisaties in Nederland op een plan in te dienen voor een project dat ontwerp inzet voor duurzame en inclus... meer >
loader
loader
loader