stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
Open Oproep Deelname Gamescom Keulen 2016
OOgamescom.jpg

Open Oproep Deelname Gamescom Keulen 2016

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de Dutch Games Association roepen makers in de gamesindustrie op om een voorstel in te dienen voor deelname aan het Holland Paviljoen tijdens de Gamescom Keulen 2016. Geselecteerde deelnemers krijgen de mogelijkheid hun game te tonen op een demoplek in het open gedeelte van het paviljoen. Deze oproep is de enige mogelijkheid voor ondersteuning door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie van deelname aan deze beurs.

Deze oproep is beëindigd, meer over de geselecteerde ontwerpers en resultaten vind u op de kennispagina Digitale cultuur.


De Gamescom Keulen is de belangrijkste beurs in Europa op gamesgebied, waar niet alleen Europeanen maar ook bezoekers uit Azië en Noord-Amerika op af komen. De Gamescom kent een consumentenonderdeel en een B2B-deel. Hierdoor is de Gamescom een ideale plek voor mensen in de gamesindustrie om nuttige contacten op te doen.

De Dutch Games Association organiseert ook dit jaar het Holland Paviljoen tijdens de Gamescom. Het Stimuleringsfonds en de Dutch Games Association werken samen met Control Magazine en Dutch Game Garden aan een programma voor jonge makers ter voorbereiding op de Gamescom. In samenwerking met Control Magazine verzorgt het Stimuleringsfonds een internationaal tijdschrift over independent games uit Nederland en de geselecteerde deelnemers.

Indienen
Dien de game, inclusief motivatie voor deelname, uiterlijk 28 april 2016 in via de [https://da.stimuleringsfonds.nl/login/ online aanvraagomgeving
van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Selecteer eerst bij de vraag Bij welke regeling wilt u indienen, de regeling 'Open Oproep'. Selecteer daarna de ronde 'Open Oproep - Gamescom Keulen 2016'. Het voorstel, pdf staand A4, bestaat uit:
1. een omschrijving van de game;
2. een motivatie voor deelname, waarin ten minste wordt ingegaan op het doel van deelname en de strategieën om dit doel te verwezenlijken;
3. een link naar een online demo van de game die getoond gaat worden op de Gamescom of een downloadlink (Dropbox);
Daarnaast dienen de volgende documenten aangeleverd te worden:
1. beknopte CV's of een korte omschrijving van de betrokken studio's, ontwerpers, makers (max. 1 pagina per persoon of organisatie).
2. gewaarmerkt kopie van een uittreksel van het register van de Kamer van Koophandel dat niet ouder is dan 1 jaar.
3. een high res representatieve afbeelding van de game voor communicatiedoeleinden.

Als de inzending niet aan bovenstaande omschrijving voldoet, kan er geen inhoudelijke beoordeling plaatsvinden. Indieners ontvangen uiterlijk 6 mei 2016 per e-mail een ontvangstbevestiging.
Per geselecteerde gamestudio verstrekt het Stimuleringsfonds een subsidie van € 1.000 voor reis- en verblijfskosten.

Beoordeling
Uit de inzendingen selecteert het Stimuleringsfonds samen met externe adviseurs maximaal 10 voorstellen. Deze adviseurs beoordelen in hoeverre de voorstellen aansluiten op de doelstellingen van deze Open Oproep. Daarbij letten zij met name op de kwaliteit van de te presenteren game en de motivatie van de deelnemers. Deelnemers voldoen bij voorkeur aan de volgende richtlijnen:
• de rechtsvorm van de aanvrager is een eenmanszaak, zzp of VOF, deze is niet ouder dan 5 jaar en heeft niet meer dan 5 werknemers;
• heeft niet eerder deelgenomen aan een Holland Paviljoen op de Gamescom (organisaties die hebben deelgenomen aan INDIGO op Gamescom 2013 kunnen wel indienen).

De beoordeling heeft de vorm van een tender: de adviseurs verkiezen maximaal 10 voorstellen boven de andere. Het Stimuleringsfonds zal alleen communiceren over de geselecteerde voorstellen en niet corresponderen over de afwijzing van individuele voorstellen.

Doelstelling
Het Stimuleringsfonds heeft als missie om vanuit een culturele invalshoek de maatschappelijke en economische meerwaarde te vergroten van de Nederlandse creatieve industrie, waar ook de games toebehoren. De geselecteerde games bevorderen door hun excellente kwaliteit de internationale reputatie en vergroten de wereldwijde marktpositie van de Nederlandse creatieve industrie. Deelnemende gamebedrijven krijgen de mogelijkheid om structurele relaties in binnen- en buitenland op te bouwen.

Procedure
De procedure van een Open Oproep is beschreven in het Algemeen Subsidiereglement van het Stimuleringsfonds. De geselecteerde voorstellen ontvangen subsidie op basis van de Deelregeling Internationalisering. Voor vragen over de Open Oproep en de procedure kan contact worden opgenomen met Jasmijn van Weenen, 010-4361600, [email protected]

Verder ter informatie
• Het fondsbureau neemt contact op met de geselecteerden. Om subsidie te ontvangen moet je zijn ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel. Is dat niet het geval dan is het mogelijk om je na de selectie alsnog in te schrijven.
• Er kan geen concept van het voorstel aan het fondsbureau worden voorgelegd.
• De selectie van de voorstellen wordt uiterlijk 26 mei 2016 per e-mail en in de nieuwsbrief van het fonds bekend gemaakt.

het fonds

subsidies

actueel

tipstipstips.png
Talent is er om ontplooid te worden. Dat vraagt onder meer om tijd, concentratie en ruimte voor experiment. Om deze ruimte mogelijk te maken biedt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie werkbeurzen... meer >
vacaturestaftalentontwikkelingfeb2019.png
Talentontwikkeling is een van de speerpunten van het fonds. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ondersteunt jaarlijks een selectie talentvolle ontwerpers en makers in de professionalisering en o... meer >
loader
loader
loader