stimuleringsfonds creatieve industrie
ChaloChalo.jpg

Gamescom 2015

15 juni 2015
Van 5 t/m 9 augustus wordt, aansluitend bij de GDC Europe, in Keulen de Gamescom gehouden. De Gamescom is de belangrijkste beurs in Europa op gamesgebied, waar niet alleen Europeanen, maar ook mensen uit Azi√ę en Noord-Amerika op afkomen. Vanuit de Open Oproep Deelname Gamescom ondersteunt het Stimuleringsfonds, in samenwerking met de Dutch Games Association, Dutch Game Garden en Control, 10 indiestudio's die zich op het Holland Paviljoen tijdens de Gamescom mogen presenteren.
De Gamescom is een vierdaagse gamesbeurs, waar zowel de zakelijke- als de consumentenmarkt is vertegenwoordigd en vertoond. De Gamescom werd in 2009 voor het eerst georganiseerd en is sindsdien alleen maar gegroeid. In 2013 telde de beurs 635 exposanten uit 40 landen, ruim 340.000 bezoekers, waarvan 29.600 met handelsdoeleinden en 6.000 persmensen uit 61 landen. De beurs kende afgelopen jaar 400 wereldpremières. Zo waren zowel de PlayStation 4 als de Xbox One op de Gamescom voor het eerst voor publiek speelbaar. De Dutch Games Association (DGA) organiseert reeds enkele jaren het Holland Paviljoen op de beurs, waar zowel gevestigde als jonge makers uit de Nederlandse gamesindustrie zich kunnen presenteren.

Open Oproep Stimuleringsfonds
Het Stimuleringsfonds en de Dutch Games Association riepen in april makers uit de gamesindustrie op om een voorstel in te dienen voor deelname aan het Holland Paviljoen tijdens de Gamescom Keulen 2015 (5 t/m 9 augustus). Lees hier meer over deze open oproep.

Ingediende voorstellen zijn voorgelegd aan externe adviseurs van Control Magazine en Dutch Game Garden. Bij de selectie waren vanuit het Stimuleringsfonds de adjunct-secretaris van de Deelregering E-cultuur en het Gamefonds en de adjunct-secretaris van de Deelregeling Internationalisering aanwezig.

Bij de beoordeling van de voorstellen hebben de adviseurs met name gekeken naar de innovatieve waarde van de game, de gameplay, graphics en speelbaarheid. Het niveau van de inzendingen lag over het algemeen hoog. De adviseurs zijn dan ook tot een interessante selectie gekomen, die de diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse independent game-industrie recht doen.

Gehonoreerde projecten:
Chalo Chalo - Sparpweed VOF
Dimension Drive - 2Awesome Studio
Herald - Wispfire
Interloper - Monogon B.V.
Interstellar Rift - Split Polygon
Lumini - Speelbaars
Super Man Or Monster - Xform
The Intruder - Roy Merijn Theunissen
Unfated: Era of Wanderers - Ludomotion
Zenzizenzic - bitHuffel

Locatie: Koeln Messe, hal 3.2, booth B-010/C-011
Schermafbeelding20150710om161258.png