stimuleringsfonds creatieve industrie
duurzameeconomiedossier.gif

Dossier Duurzame economie en ruimte

28 juli 2021
Dit dossier biedt een overzicht van relevante kennis en de activiteiten die het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie lanceert en organiseert in het kader van Open Oproep Duurzame economie en ruimte, onderdeel van de Voucherregeling Ruimtelijk Ontwerp 2021. Daarnaast delen we op deze pagina regelmatig de (tussentijdse) inzichten en resultaten. Houd deze pagina daarom in de gaten.
Inhoud pagina
1. Activiteiten
2. Voorbeeldprojecten
3. Essays
4. Relevante informatie/kennis derden
5. Lancering oproep 30 april 2021

1. Activiteiten

Activiteiten Duurzame economie en ruimte #1
7 september 2021: Startbijeenkomst
24 september 2021: Lezing 1
28 september 2021: Lezing 2
14 oktober 2021: Werkbijeenkomst 1
9 december 2021: Werkbijeenkomst 2

Activiteiten Duurzame economie en ruimte #2
1 oktober 2021: Lancering Open Oproep Duurzame economie en ruimte #2
1 oktober 2021: Online informatiebijeenkomst

2. Voorbeeldprojecten
Bekijk via deze link een aantal in het oog springende ontwerpstudies passend bij het thema Duurzame economie en ruimte. Lees over onderwerpen zoals het samenbrengen van energie, industrie, distributie en data; strategie├źn voor circulaire en regionale productie; clustervorming als opstap naar verduurzaming en circulariteit; en een duurzaam nationaal vervoersnet.

3. Essays
Over de thematiek van de Open Oproep Vitale steden en dorpen publiceren we hier binnenkort een aantal essays, geschreven door schrijvers in samenwerking met ontwerpers, experts en/of wetenschappers. Doel is om kennis te delen, nieuwe perspectieven te bieden en ontwerpend onderzoek te illustreren.

4. Relevante informatie/kennis derden
Hier bieden we ruimte aan relevante lezingen, bijeenkomsten, artikelen en elders van derden. Dus beschikt u over interessante informatie, laat het ons weten via voucherregeling@stimuleringsfonds.nl.

5. Lancering oproep 30 april 2021
Bekijk hier de lancering terug van de Open Oproep Duurzame economie en ruimte #1.