stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
Terugblik Bring it on! Open Dag Stimuleringsfonds
bringiton85of193.jpg

Terugblik Bring it on! Open Dag Stimuleringsfonds

Terugkijkend naar de resultaten uit het voorgaande jaar en vooruitkijkend naar de toekomst, werd een vol en actief programma gepresenteerd met o.a. de uitreiking van het Stadslab Manifest, een talkshow met ondersteunde modetalenten Karim Adduchi, Lisa Konno, Yamuna Forzani, twee geselecteerden van de Open Oproep Fresh Perspectives; Jalila Essaïdi en Superuse Studios. En een keynote door gamedeveloper Rami Ismail.

Bekijk hieronder het sfeerverslag van de Open Dag. Een volledig overzicht van de foto's vind je hier.
bringiton5of193.jpg
Bezoekers kiezen bij binnenkomst met wie zij willen speeddaten.
bringiton41of193.jpg
Ontvangst Open Dag door Syb Groeneveld, directeur-bestuurder Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.
bringiton67of193.jpg
Emiel Reiding, directeur Nationale Omgevingsvisie (NOVI) neemt het ‘Stadslab Manifest: pionieren aan de grote maatschappelijke opgaven’ in ontvangst uit handen van coördinator Maarten Tas.
bringiton135of193.jpg
Bezoekers bij de talkshow van Bring it on! in Theater Rotterdam.
bringiton58of193.jpg
Bezoeker tijdens speeddate in gesprek met Kamal Afarmach, programmamanager Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
bringiton74of193.jpg
De 360 graden 'ProeftuinNL' video's, gemaakt i.s.m. VPRO, nemen bezoekers mee in de experimentele wereld van de stadslabs.
bringiton108of193.jpg
Fondsmedewerker Joris van Ballegooijen vertelt over de Open Oproep Fresh Perspectives #2.
bringiton116of193.jpg
Tijdens Bring it on! vond ook een expertmeeting plaats waaraan divers stadslabs deelnamen.
bringiton132of193.jpg
Superuse Studios en Afrikaanderwijk Coöperatie vertellen over uitkomsten van hun samenwerking naar het verwerken van afvalstromen van de Afrikaandermarkt naar een nieuwe grondstof. Dit project is geselecteerd voor de Open Oproep Fresh Perspectives #1.
bringiton143of193.jpg
Waterschap De Dommel en Jalila Essaïdi vertellen over hun project dat werd geselecteerd voor de Open Oproep Fresh Perspectives #1. Ze onderzoeken hoe ze rioolslib kunnen hergebruiken, bijvoorbeeld voor het produceren van grafkaarsen.
bringiton153of193.jpg
Jetske van Oosten (Stimuleringsfonds) en Freek Selen (Vereniging Nederlandse Gemeenten) presenteren een nieuwe samenwerking van het Stimuleringsfonds op het gebied van sociale innovatie en innovatiekracht.
bringiton171of193.jpg
Keynote door gamedeveloper Rami Ismail over zijn visie op de rol van artistieke expressie, ontwerp en cultuur voor een meer inclusief en beter begrip van de wereld, via de game industrie.
bringiton193of193.jpg
Syb Groeneveld sluit een succesvolle eerste Open Dag af.

Foto bovenaan: Gesprek o.l.v. Anne van der Zwaag met drie modetalenten Karim Adduchi, Lisa Konno en Yamuna Forzani, die elk op eigen wijze het huidige mode systeem uitdagen, werkend vanuit de thema’s duurzaamheid, identiteit en culturele diversiteit.

Foto's: Aad Hoogendoorn
Video: Sofie van Greevenbroek

het fonds

subsidies

actueel

vernieuwdeonlineaanvragaomgeving.png
Het Stimuleringsfonds werkt aan een vernieuwing van de online aanvraagomgeving. Vanaf maandag 7 januari 2019 gaat het nieuwe ‘online aanvragen’ live en staat de omgeving open voor nieuwe aanvragen... meer >
deadlines2019.png
De sluitingsdata van de deelregelingen van het Stimuleringsfonds in 2019 zijn vastgesteld. De Deelregelingen Architectuur en Digitale cultuur hebben in 2019 ieder vier rondes. De Deelregeling Internat... meer >
openoproepturkijeruslandegyptemarokko4.png
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie roept ontwerpers, makers, curatoren en culturele organisaties in Nederland op een plan in te dienen voor een project dat ontwerp inzet voor duurzame en inclus... meer >
loader
loader
loader