stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
toekenningen

toekenningen

Bekijk hier de projecten die het Stimuleringsfonds ondersteunde op gebied van architectuur, vormgeving, digitale cultuur en alle mogelijke cross-overs.
makam.jpg

TAX-videoclipfonds

Mai Pen Rai

Mr. Boonstra & Mr. van de Poel, 2016

€19.750
Ewoudt Boonstra en Bas van de Poel maken een videoclip voor de artiest Makam. Vier dansers bewegen op de muziek in een verlaten theater. De zwartwitte setting wordt verrijkt door gekleurde, grafische vormen gebaseerd op het werk van Malevich.
markpritchard.jpg

TAX-videoclipfonds

Give It Your Choir

Emmanuel Adjei, 2016

€22.200
Emmanuel Adjei maakt een videoclip voor de artiest Mark Pritchard. In een longtake wordt de kijker meegenomen door een gang met verschillende opslagruimtes. In deze opslagruimtes zijn mensen te zien die door hun verzamelwoede geconfronteerd worden met hun strijd met het loslaten van spullen en herinneringen.
canshakerpi.jpg

TAX-videoclipfonds

Over

Opslaan Als, 2016

€30.000
Kurt Platvoet maakt een videoclip voor de groep Canshaker Pi. De band is in een buitenwijk bezig met diverse klusjes in en om het huis. Door hun onoplettendheid doen zich verschillende ongelukken voor waarbij de spelende kinderen in de buurt om het leven komen.
GostoTellmewhatyoure.jpg

TAX-videoclipfonds

Tell Me What You're Made Of

William Griffioen, 2016

€23.520
Marc Slings maakt een videoclip voor de artiest Gosto. In verschillende kleurrijke sets ondervindt een jong meisje belangrijke gebeurtenissen en ontmoetingen in haar leven op de weg naar volwassenheid.
FalcoBenz.jpg

TAX-videoclipfonds

La Feline Mescaline

Circus Family, 2016

€18.950
Max Italiaander en Victor Moatti maken een geanimeerde videoclip voor Falco Benz. Op een broeierige planeet verlaat een panter-achtig dier haar kudde voor een tocht door een fantasierijk landschap. Wanneer ze een andere panter ontmoet smelten ze samen tot één in het maanlicht.
amberarcades.jpg

TAX-videoclipfonds

Fading Lines

FANGOVER Video Works, 2016

€9.070
Gover Meit ontvangt subsidie voor de realisatie van een videoclip voor de groep Amber Arcades. Een personage, gehuld in kleding gemaakt van parachutes, wordt plotseling de lucht ingetrokken nadat de parachute tot leven komt. De hoofdpersoon is te zien in afwisselend een worsteling en een choreografie op het ritme van de muziek.
IX.jpg

TAX-videoclipfonds

Love You Simple

Nanette Drazic, 2016

€3.850
Nanette Drazic en Fleur Boonman ontvangen subsidie voor de realisatie van een videoclip voor de artiest IX. Met filmische zwartwit beelden wordt het verhaal verteld van een jonge vrouw die door grote eenzaamheid haar rol als moeder uit het oog verliest.
sevdaliza.jpg

TAX-videoclipfonds

Human

Vigics, 2016

€13.419
Emmanuel Adjei maakt een videoclip voor de artiest Sevdaliza. In een mistige hamam wordt een fabelachtig figuur, deels vrouw en deels dier, bewonderd en betast door mannen die haar aanbidden.
005representatieveafbeelding.jpg

TAX-videoclipfonds

Offer

Allen Grygierczyk, 2016

€17.546
Thomas de Rijk maakt een geanimeerde videoclip voor de artiest Jonkoklapper. Een jongen brengt in zijn ouderlijk huis een offer in de vorm van een joint aan een groep aliens. Als reactie hierop wordt hij opgehaald door een U.F.O. en belandt hij in een psychedelische schemerwereld.
CesqeauxSanHalo.jpg

TAX-videoclipfonds

Who Am I

Fabio de Frel, 2016

€19.697
Fabio de Frel maakt een videoclip voor de artiesten Cesqeaux en San Holo. Een bodybuilder en een schoonheidskoningin besteden in hun dagelijks leven veel tijd aan hun uiterlijk, in voorbereiding op een schoonheidswedstrijd.
loader

het fonds

subsidies

actueel

websitelvdt.jpg
Op donderdag 31 mei organiseert het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie in Utrecht het symposium Leeromgeving van de toekomst 2018. Tijdens deze middag delen de teams van twaalf ondersteunde onderzo... meer >
oodesigningacommunityofcare.png
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie nodigt gemeenten, zorgaanbieders en woningcorporaties van Nederland uit om samen met ontwerpers te werken aan de transitie van de zorg in de wijk. Vergrijzing... meer >
loader
loader
loader