stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
toekenningen

toekenningen

Bekijk hier de projecten die het Stimuleringsfonds ondersteunde op gebied van architectuur, vormgeving, digitale cultuur en alle mogelijke cross-overs.
007representatieveafbeelding.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Dimension Drive at the Indie MEGABOOTH (PAX East)

2Awesome Studio, 2017

€1.500
2Awesome Studio is geselecteerd om de game ‘Dimension Drive’ te promoten tijdens het game evenement PAX East, in de Indie MEGABOOTH, dat plaats vindt in Boston, MA, VS tussen 10 en 12 maart in 2017. De reis naar Boston zal ook worden gebruikt om contacten op de doen in de gaming-industrie die kunnen bijdragen aan de verder ontwikkeling en distributie van de game.
007representatieveafbeeldingkl.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

London Design Fair

Klaas Kuiken, 2017

€1.500
Klaas Kuiken presenteert tijdens London Design Fair zijn collectie EPS stoves. De presentatie laat niet alleen de ontwerpen zien maar ook het maakproces en de techniek. De presentatie vindt plaats in het Nederlandse paviljoen tussen 21 en 24 september 2017.
007representatieveafbeelding.jpg

Deelregeling Digitale cultuur Startsubsidie

Raumklang

Robin Koek, 2017

€7.440
Raumklang is een samenwerking tussen Robin Koek en Zeno van den Broek die is ontstaan uit een gedeelde jarenlange fascinatie voor de relatie tussen geluid en architectuur. Het project is gericht op het creëren van locatie-specifieke sculpturen bestaande uit klank, ruimte en tijd. Bezoekers ervaren de sculptuur op basis van hun gehoor door zich te bewegen door de ruimte. Op deze manier tracht de installatie de ruimtelijkheid van architectuur hoorbaar te maken. De startfase zal benut worden voor aanvullend onderzoek naar de relatie tussen klank en architectuur, het ontwikkelen van de benodigde software en interface en het contact leggen met organisaties als STEIM, V2_, Funkhaus, AWE en Usomo ter ondersteuning van de ontwikkeling van de installatie.
007representatieveafbeelding.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

REBEL REBEL / Werker's Community Darkroom

Rogier Delfos, 2017

€1.500
Community Darkroom is een rondreizende school van radicale documentaire en
self-publishing, geinitieerd door Marc Roig Blesa en Rogier Delfos (Werker
Collective) in 2014. Het doel is om de problematiek van arbeid en politieke
onzichtbaarheid via visuele en tekstuele uitingen te publiceren. Het project neemt deel aan het festival FRAC PACA (Fonds Régional d'Art Contemporain Provence- Alpes-Côte-d'Azur) in Marseille op 13 en 14 oktober 2017.
007representatieveafbeelding.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

I'm So Angry! (I Made a Sign) pop-up museum in Tokyo

Autres Directions, 2017

€1.500
Het Shibaura House in Tokyo (Japan) toont tussen 24 en 30 november het I'm So Angry! (I Made a Sign) pop-up museum. Een reizende expositie van het Iron Curtain Project over roemruchte revoltes en revoluties die de geschiedenis van Europa mede bepaalden. In het pop-up museum worden bezoekersgevraagd waar zij nu boos over zijn en dit vast te leggen op een eigen protestbord.
007representatieveafbeelding.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Milos Cathals

Twelve Lab, 2017

€1.444
Milos Cathals is een elektro-akoestisch kwartet dat de ideeën van
collaboratieve improvisatie, zelfregulering en sociale modellen in hedendaagse
muziek verkent. Het presenteert zijn werk tijdens de tweede editie van het festival Matera/Intermedia in Matera (Italie) van 1 tot 6 December 2017.
007representatieveafbeelding.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

workshop

Studio L A, 2017

€1.200
Akcija Sarajevo uit Bosnie-Herzegovina heeft het initiatief genomen het boek
Mortal Cities & Forgotten Monuments van Studio L A te vertalen naar de
Servo-Kroatische taal en te distribueren in de regio. Ter promotie van het boek
zullen architect Arna Mackic en journalist Chris Keulemans presentaties geven
in Mostar en Sarajevo en in gesprek gaan met publiek over de onderwerpen
rondom het boek.
007representatieveafbeelding.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Olivier van Herpt op Design Miami beurs

Galerie Vivid, 2017

€1.500
Galerie VIVID presenteert nieuw werk, 3D geprint keramiek, van Olivier van
Herpt op de Design Miami Beurs
009representatieveafbeelding.jpg

Deelregeling Internationalisering Startsubsidie

Trust in a Blockchain Society

Archis, 2017

€7.500
Stichting Archis vraagt een startsubsidie aan voor de eerste fase van een 3-jarig programma waarin ruimtelijk ontwerp wordt verbonden met technologie. Met het programma beoogt de aanvrager het debat rond smart cities een nieuwe dimensie te geven door uiteenlopende partijen uit Nederland en de Verenigde Staten samen te brengen, ten behoeve van kennisuitwisseling en het ontwikkelen van integrale visies voor duurzame en inclusieve maatschappijen. In deze startfase is Archis van plan om samen met de betrokken partners de onderzoeksvragen en thema’s aan te scherpen, het projectplan verder te ontwikkelen en (beoogde) partnerschappen te bestendigen. Partners in het project zijn: Nederlandse Ambassade in Washington, Hogeschool van Amsterdam, TU Eindhoven, Sonic Acts, Bureau Rijksbouwmeester, IABR, Dutch Design Week, BNA en KU Leuven. Beoogde partners zijn University Berkely, SXSW, TU Delft, Goldmith UK, MACE UK, SPIE NL, Alliander en MIT. In oktober 2017 zal de agenda voor het project verschijnen in Volume Magazine #51.
mediterraneansystemofflowspalermoatlasco.jpg

Deelregeling Internationalisering Publicatie

Palermo Atlas

Manifesta, 2017

€46.158
De twaalfde editie van Manifesta, de door Europa trekkende biënnale voor hedendaagse kunst, vindt in 2018 plaats in Palermo. Deze stad staat voor diverse geopolitieke uitdagingen, waaronder de vluchtelingenopvang en klimaatverandering. De Nederlandse organisatie van Manifesta heeft The Office for Metropolitan Architecture (OMA) uitgenodigd om het evenement te cureren. Het is daarmee de eerste keer dat een architectenbureau een dergelijke rol binnen het evenement vervult. Onder leiding van Architect Ippolito Pestellini Laparelli zoekt Manifesta naar nieuwe benaderingen van de architectonische, stedelijke, economische, sociale en culturele transformatieprocessen die in Parlermo aan de gang zijn. Pestellini Laparelli wordt daarbij ondersteund door een team van ontwerpers uit verschillende disciplines en landen, zoals Mirjam Varadinis (Zwitserland), Andrés Jaque (Spanje) en filmmaker Bregtje van der Haak. Het inhoudelijke fundament voor de biënnale legt OMA met de Palermo Atlas, een interdisciplinaire beschouwing en analyse van de stad en regio. Deze studie vormt het kader voor het curatorschap en biedt het stadsbestuur aanknopingspunten voor hun toekomststrategieën. De aanvraag richt zich specifiek op het publiceren van de Atlas. Het Milanese Humboldt Books is betrokken als uitgever van de publicatie.
loader

het fonds

subsidies

actueel

openoproepsalonedelmobile2018.png
De Salone del Mobile in Milaan is voor product- en meubelontwerpers dé plek om zichzelf internationaal te presenteren. De beurs en alle omringende presentaties in de stad trekken jaarlijks vele profe... meer >
deceuvelamsterdamdoornikocoutignu.jpg
Onder de titel ProeftuinNL neemt het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie je mee naar het anders werken aan actuele ruimtelijke en sociaalmaatschappelijke opgaven in dorp, stad en land. Met de Proeft... meer >
openoproepstadslabs2017oudroze.jpg
Voor de vierde en tevens laatste keer roept het Stimuleringsfonds lokale overheden en andere stadmakers op om gezamenlijk voorstellen in te dienen voor het ontwikkelen en verder professionaliseren van... meer >
sluitingsdata2018groen.png
De sluitingsdata van de deelregelingen van het Stimuleringsfonds in 2018 zijn vastgesteld. De Deelregelingen Architectuur en Digitale cultuur hebben in 2018 ieder vier rondes. De Deelregeling Internat... meer >
loader
loader
loader