stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
'Why and how to start a game collective!'
007representatieveafbeelding.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

'Why and how to start a game collective!'

Aran Koning, 2017

€1.100
'Why and how to start a game collective!' is een talk tijdens het A MAZE. festival in Johannesburg, gegeven door Aran Koning van Sokpop Collective. Sokpop is een klein collectief van Nederlandse game makers. Koning legt in zijn talk uit hoe je een game-collectief kunt starten en waarom je dat zou doen.

meer toekenningen

005representatieveafbeelding.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

The Voices of Nandimul X (revision)

Tivon Rice, 2018

€1.370
Tivon Rice neemt deel aan GLOBAL CONTROL, de derde editie van Open Fields conferentie dat in het kader van het RIXC Art Science Festival 2018 wordt georganiseerd. Daar presenteert hij het project “The Voices of Nandimul X” en neemt hij deel in een panel discussie. Het project “The Voices of Nandimul X” verkent op creatieve wijze een Machine Learning-systeem dat getraind is om de stem van science fiction auteur J.G. Ballard te matchen. Het taalmodel beschrijft de afbeeldingen van mysterieuze landschappen en zo hallucineert het de artistieke stijl van Ballard en zijn herinneringen van de vele kritieken op het modernisme. De conferentie vindt plaats in de nationale bibliotheek van Latvia, tussen 13 en 15 September 2018.
005representatieveafbeelding.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Web Audio Conference Berlijn

Jacques van de Veerdonk, 2018

€1.000
Tijdens de Web Audio Conference, georganiseerd door Technical University Berlin en SoundCloud in samenwerking met Furtwangen University Berlin, spreken Jan Misker en Jacques van de Veerdonk over Watch That Sound. Binnen dat project hebben zij een innovatief proces van media-educatie ontwikkeld om een toegankelijke methode, vanuit het oogpunt van de geluidsontwerper/componist, te bieden voor het samenstellen van soundtracks.
005representatieveafbeelding.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

SPRINGBREAK

HARDEMAN, 2018

€1.500
HARDEMAN lanceert de collectie 'SPRINGBREAK' als onderdeel van het programma van de NYFW in september 2018. Naast de ontwerpen creert HARDEMAN elk seizoen een visuele wereld die de collectie onderbouwt. Geïnspireerd door 'gewone kleding' biedt de collectie een nieuwe blik op favoriete garderobe. De presentatie wordt in samenwerking met EB Consults en Underpin PR georganiseerd en vindt plaats op 9 September in White Box Gallery.
005representatieveafbeeldingkl.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Tiger Penis Project - 2018 4S SYDNEY TRANSnational STS

Studio Ku, 2018

€1.500
Het project Tiger Penis van Kuang-Yi Ku is geselecteerd voor de conferentie getiteld 2018 4S SYDNEY TRANSNATIONAL STS. Het project introduceert aan academici uit menswetenschappen en sociale wetenschappen hoe design kan omgaan met sociale issues. De conferentie vindt plaats tussen 29 augustus en 1 september 2018 in Sydney (Australië).
hateforsalenaarjapan.png

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Hate for Sale op Hiroshima International Animation Festival

Anna Eijsbouts, 2018

€814
Anna Eijsbouts' animatiiefilm Hate for Sale is geselecteerd voor de officiële competitie van het Hiroshima International Animation Festival in Japan. Eijsbouts bezoekt het festival programma en vertoning van haar werk. Het festival vindt plaats tussen 23 and 27 augustus 2018.
loader

het fonds

subsidies

actueel

openoproepprofessionaliseringontwerpprak.png
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie geeft een impuls aan de praktijkverdieping en professionalisering van ontwerpers en ontwerpstudio’s binnen het vakgebied vormgeving. Ontwerpers en studio’... meer >
openoproepinterieureninterdisciplinarite.png
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie roept ontwerpers op voorstellen in te dienen voor ruimtelijke ontwerpen gericht op inclusief gebruik van het interieur.Interieurontwerp omvat verschillende ve... meer >
loader
loader
loader