stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
'Why and how to start a game collective!'
007representatieveafbeelding.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

'Why and how to start a game collective!'

Aran Koning, 2017

€1.100
'Why and how to start a game collective!' is een talk tijdens het A MAZE. festival in Johannesburg, gegeven door Aran Koning van Sokpop Collective. Sokpop is een klein collectief van Nederlandse game makers. Koning legt in zijn talk uit hoe je een game-collectief kunt starten en waarom je dat zou doen.

meer toekenningen

005representatieveafbeeldingkl.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

The Intimate Earthquake Archive at Ballroom Marfa

Sissel Marie Tonn-Petersen, 2018

€1.500
Ballroom Marfa nodigt Sissel Marie Tonn-Petersen uit om de interactieve installatie “The intimate Earthquake Archive” te tonen als onderdeel van de expositie “Hyperobjects”. De installatie is gemaakt uit data van artificiële aardbevingen in Groningen en brengt trillingen in een bepaalde compositie over op het lichaam, verwijzend naar de vorm waarop seismische golven over het land bewegen. De tentoonstelling is georganiseerd door professor Timothy Morton en directeur van Ballroom Marfa Laura Copelin. Het opent op 13 april 2018 in Marfa,Texas (Verenigde Staten).
005representatieveafbeelding.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

2018 NAEA National Convention

Noa Haim, 2018

€1.455
Namens de Collective Paper Aesthetics is Noa Haim uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de NAEA National Convention 2018 en een hands-on presentatie te geven. Zij wil laten zien hoe flexibele architectuur en de door haar ontwikkelde toolbox en methodiek ingezet kan worden voor educatie. De National Art Education Association (NAEA) is een professionele vereniging voor kunsteducatie opgericht in 1947 in de Verenigde Staten. Het vindt plaats tussen 22 en 24 maart 2018 in Seattle, Washington (Verenigde Staten).
005representatieveafbeelding.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Hardwired

Polymorf Pervers, 2018

€1.500
Ontwerpcollectief Polymorf Pervers is door File Festival gevraagd deel te nemen aan de reizende tentoonstelling Disruptivia met twee installaties, namelijk "Be Boy Be Girl" en "Hardwired". Deze werken laten de praktijk van Polymorf zien, die gericht is op multisensorische ontwerpen die de post-humane mens onderzoeken en de verschuivende relaties tussen mens en technologie bevragen. De Disruptivia tentoonstelling start in Rio de Janeiro van 13 april t/m 4 juni 2018 en reist daarna door naar Sao Paolo, Sao Luis, Brasilia en Bello Horizonte.
005representatieveafbeelding.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

ICGJ 2018: Third annual International Conference on Game Jams, Hackathons, and Game Creation Events

Games4Diversity, 2018

€1.500
Op 18 maart vindt de derde jaarlijkse International Conference on Game Jams, Hackathons, and Game Creation Events (ICGJ 2018) plaats in San Franciso (Verenigde Staten). De organisatie Games [4Diversity], die game jams organiseert omtrent taboebrekende thema’s, presenteert de paper ‘Integration of Child's play' over de laatste gamejam die de manier van spelen van kinderen van vluchtelingengezinnen en Nederlandse kinderen onderzocht om game ontwikkelaars te inspireren.
005representatieveafbeelding.jpg

Voucherprocedure Presentaties Buitenland Voucher

Nationalism, Sport and Fiction

Gali Blay, 2018

€1.178
Het voorstel van Gali Blay is geselecteerd voor het driedaagse symposium "Beyond Change: Questioning the role of design in times of global transformation", georganiseerd door de Swiss Design Network (SDN), die zich sinds 2004 samen met the Swiss Universities of Design and Art inzet voor erkenning van design research op internationaal niveau. Tijdens het symposium organiseert Gali Blay samen met Giuditta Vendrame de workshop ‘Nationalism, Sport and Fiction’, waarin zij de relatie tussen sport en nationalisme verkennen als een basis om huidige sociale systemen en machtsstructuren in vraag te stellen.
loader

het fonds

subsidies

actueel

vacaturecontroller.png
Het Stimuleringsfonds is per direct op zoek naar een Controller voor minimaal 24 uur per week.... meer >
openoproepfreshperspectives2web.png
Het Stimuleringsfonds roept makers en ontwerpers uit de creatieve industrie op om met een maatschappelijke- of kennispartner een voorstel in te dienen, gericht op de gezamenlijke aanpak van een urgent... meer >
loader
loader
loader