stimuleringsfonds creatieve industrie
dummy
Modality Work Group
Modality_Jeff_Carey_performing_photo_Till_Bovermann.jpg

Deelregeling Digitale cultuur Evenement

Modality Work Group

Nescivi, 2013

€6.027
‘Modality’ is een toolkit ter ondersteuning van het gebruik van digitale technologie in geluidskunst en muziek. In combinatie met Supercollider kan Modality worden gebruikt om gepersonifieerde muziekinstrumenten te ontwikkelen. Daarnaast biedt Modality een interface waarmee verschillende DIY systemen en sensoren centraal kunnen worden aangestuurd. Nescivi organiseert een serie expertmeetings rondom Modality, het doel van de expertmeetings is tweeledig: De werkgroep wil de Modality toolkit verder ontwikkelen en daarnaast kennisuitwisseling bevorderen tussen ontwikkelaars, kunstenaars en muzikanten die met de toolkit werken. De deelnemers werken gezamenlijk in een serie workshops, expertmeetings en performances aan nieuwe toepassingen van de software. De bijeenkomsten vinden plaats in Amsterdam, Helsinki, Bergen en Kopenhagen.
afgerond: juni '14

website

meer toekenningen

007representatieveafbeelding.jpg

Deelregeling Digitale cultuur Startsubsidie

Loud Matter Live Cinema

Lostdogscollective, 2016

€7.500
Lostdogscollective vraagt een startsubsidie aan voor het project ‘Loud Matter Live Cinema’. Aan de hand van nieuwe technologieën beoogt de aanvrager nieuw leven te blazen in klassieke cinematografische technieken die in de hedendaagse filmindustrie nauwelijks meer gebruikt worden. Het onderzoek resulteert in een audiovisuele performance waarin klassieke en hedendaagse filmtechnieken samenkomen, in combinatie met live muziek. Ter afronding van de onderzoeksfase wordt een korte versie van de performance getoond in de Willem II fabriek in Den Bosch. De filmwerkplaats van WORM geeft de aanvrager ruimte om te experimenteren. Betrokken bij het project zijn Marieke Verbiesen, Gerri Jager, Mark van den Heuvel en Volker Morawe.
007representatieveafbeelding.jpg

Deelregeling Digitale cultuur Onderzoek

Sonic West

Stichting Soundtrackcities, 2016

€19.000
‘Sonic West’ is een interactief luistermeubel speciaal ontworpen voor plaatsing in Belcampo, het leescafé van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) De Hallen. Bezoekers kunnen via de installatie met behulp van een interactieve plattegrond naar geluiden van een specifieke plek in de stad luisteren. Geluid en luisteren worden ingezet om mensen op hun omgeving te laten reflecteren. Buurtbewoners verzamelen zelf de geluiden waarna ze, onder begeleiding van geluidskunstenaars, in workshops leren hoe 3D-opnames te maken, geluid te bewerken of te geo-taggen. Bovendien is het mogelijk de geluiden via de Sonic West app of het internet te beluisteren. Wiseguys is verantwoordelijk voor de procesbegeleiding van de bouw van het luistermeubel.
007representatieveafbeelding.jpg

Deelregeling Digitale cultuur AV productie

Spectromorphology

Thomas Ankersmit, 2016

€12.250
Geluidskunstenaar Thomas Ankersmit is uitgenodigd door het Franse Groupe de Recherches Musicales (GRM) voor de ontwikkeling van een elektronische muziekcompositie. GRM opereert sinds 1958 als studio en onderzoekscentrum voor elektronische muziek in Parijs en is opgericht door Pierre Schaeffer. GRM wordt ook beschouwd als de bakermat van ‘musique concrète’, muziekcomposities op basis van opgenomen geluiden in plaats van tonen. Ankersmit ontwikkelt een geluidscompositie voor analoge en digitale elektronica, gebaseerd op het gedachtegoed van Schaeffer. De première zal plaatsvinden in april 2017 op het jaarlijkse festival Présences Électronique te Parijs, met daaropvolgend een internationale tournee.
007representatieveafbeelding.jpg

Deelregeling Digitale cultuur Festival

Rewire 2017

Stichting Unfold, 2016

€35.000
Van 31 maart tot 2 april beleeft het jaarlijks festival Rewire haar zevende editie op diverse locaties in Den Haag. Het festival presenteert een breed programma met de focus op actuele elektronische muziek, new jazz, avant-garde, experimentele pop en sound art. Steeds wordt hierin de ontmoeting gezocht met andere kunstdisciplines en mogelijke crossovers. Het programma behelst een divers spectrum aan activiteiten zoals concerten, performances, talks, films, netwerkmomenten, workshops en club nights. De programmering is opgebouwd rond een aantal thema’s, waaronder The Sound of Story: A Sonic Game, Visceral Music, Sensory Sound en Artist in Focus. Tot het programma behoren onder andere performances van nationale en internationale toonaangevende artiesten. Verder worden enkele producties in opdracht van Rewire ontwikkeld en zal er minstens een coproductie worden gerealiseerd. Voor de realisatie van het festival werkt Rewire samen met een scala nationale en internationale partners.
007representatieveafbeeldingLR.jpg

Deelregeling Digitale cultuur Festival

Online Radio Festival 2017

Stichting Muziekgebouw aan 't IJ, 2016

€18.500
In 2015 vond het eerste Online Radio Festival plaats, een marathonuitzending van radiostations over de hele wereld in Muziekgebouw Aan ‘t IJ. Het programma voor 2017 behelst ochtend radio shows, een conferentie over de toekomst van online broadcasting en een programma met live muziek in de avonduren. Naast het tonen van online radio aan een breder publiek beoogt het Muziekgebouw kennisuitwisseling tussen radiostations en professionals te stimuleren en een traject ten behoeve van de toekomst van online broadcasting in te leiden. Het project wordt geleid door programmeur Shane Burmania in samenwerking met initiatiefnemer Radna Rumping. Michiel Gardner is verantwoordelijk voor de implementatie en executie van de live streams.
loader

het fonds

subsidies

actueel

OODementieindeopenbareruimte.jpg
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de gemeente Rotterdam nodigen ontwerpers uit deel te nemen aan een onderzoekstraject gericht op het verbeteren van de openbare ruimte voor mensen met demen... meer >
EcultuurnaardigitalecultuurSCI.jpg
Vanaf 1 januari 2017 voert het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie de Deelregeling Digitale cultuur uit. De regeling vervangt de regeling E-cultuur en het Gamefonds. Aan de hand van zeven thema’s ... meer >
viewsource2.jpg
Benieuwd naar wat voor projecten het Stimuleringsfonds ondersteunt? Om een indruk te krijgen van de ondersteunde projecten kunt u terecht op de pagina Toekenningen. Met behulp van de filters kunt u op... meer >
loader
loader
loader