stimuleringsfonds creatieve industrie
LangaCapetownAndrewsDegen.png

Presentatie in buitenland? Vraag snel een voucher aan!

16 februari 2017
Ben je werkzaam in de creatieve industrie en uitgenodigd door een buitenlandse instelling om op korte termijn een presentatie te geven? Bijvoorbeeld voor aan deelname aan een manifestatie, workshop, lezing of optreden als spreker bij een congres? Voor bepaalde kosten die gepaard gaan met deze presentatie kan je bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie een voucher aanvragen. Het fonds heeft speciaal hiervoor een verkorte procedure.
Sinds 2015 zijn er binnen de voucherprocedure ruim 80 buitenlandpresentaties ondersteund. De ondersteunde presentaties bestrijken de drie disciplines van het fonds en tonen daarmee de rijkheid van de creatieve industrie. Zo organiseerde ontwerpbureau andrews:degen het social-designproject Mapping the City: A creative approach on Langa op verzoek van Open Design Cape Town (ODCT). In dit project onderzochten Andrews en Degen samen met lokale ontwerpers en werkloze jongeren uit Langa, een township in Kaapstad, hoe ontwerpers bij kunnen dragen aan de kwaliteit van het stedelijk leven.

Architect Afaina de Jong nam als fellow deel aan Ideas City Detroit. Dit event is onderdeel van het platform Ideas City opgericht door het New Museum in New York. Dit platform richt zich op het ontwikkelen van radicale strategieën voor stedelijke problematiek, waar experts uit allerlei disciplines aan bijdragen. En Marieke Verbiesen werd uitgenodigd door de jaarlijkse conferentie New Interfaces for Musical Expression (NIME) in Brisbane om haar werk Mayhem Machine tentoon te stellen. Ook werd haar gevraagd een presentatie te geven en deel te nemen aan een paneldiscussie over het thema Novel Interfaces in Machine Learning.

De voorwaarden voor het aanvragen van een voucher zijn:
• het project vindt in het buitenland plaats;
• het project betreft een presentatie;
• er is sprake van een uitnodiging uit het buitenland van een recente datum;
• de bijdrage is voor reis-, accommodatie-, transport- en presentatiekosten;
• de subsidiebehoefte bedraagt maximaal € 1.500 per aanvrager;
• per studio, gezelschap of collectief kan er 1 voucher worden aangevraagd;
• er kan niet worden aangevraagd voor manifestaties waar reeds een procedure voor bestaat bij het Stimuleringsfonds.

Lees hier meer over de procedure en bekijk andere projecten die een voucher hebben ontvangen.